Merzifon'da 'Ayakta Tedavi Birimi' Hizmete Açıldı

Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi’nde Ayakta Tedavi Birimi'nin hizmete başladığı bildirildi.

Hastane Başhekimi Dr. Selçuk Sezikli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birimin hizmete girmesiyle acil polikliniğindeki yoğunluğun azalacağını, hastalara daha konforlu hizmet verileceğini söyledi.

Birimin hastanenin sunmuş olduğu sağlık hizmetlerinin içinde özellikli bir birim olduğu için ayrı bir önem taşıdığını ifade eden Sezikli, şunları kaydetti:

“Hastanemiz bölgeye hitap ettiği için hasta oranımız çok fazla. Özellikle acil polikliniğimizde yoğunluk oranı arttığı için hastalarımız gözlem odasında beklemek zorunda kalıyordu. Biz de yaşanan soruna kalıcı çözüm bulmak için böyle bir birimi oluşturduk. Serum takılması gereken, astım, koah hastalarımıza hava verilmesi işlemleri bu birimde yapılacak. Birimimizde normal mesai saatleri içerisinde vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz. Vatandaşlarımızdan gelen her talebi değerlendiriyoruz. Hastalarımızın sıra beklememesi için enjeksiyon odası da oluşturduk. Acildeki yoğunluğu ciddi derecede azalttık, hastanemizdeki yenilikler ilerleyen süreçte de devam edecektir.”

Kaynak: AA