Ladik'ten Kısa Kısa

Ladikliler Kültür ve Dayanışma Derneğince geleneksel olarak düzenlenen "Tirit Yemeği ve Kültür Etkinlikleri"nin hazırlıklarına başlandı.

Ladikliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şerif Bilgin ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Selim Özbalcı'yı makamında ziyaret etti.

Yeni hizmet binası için Özbalcı'ya hayırlı olsun temennisinde bulunan Bilgin ve beraberindekiler, derneğin 25 Ocak'ta Atakum Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde 15'incisini düzenleyeceği "Tirit Yemeği ve Kültür Etkinlikleri" programının çalışmaları hakkında bilgi vererek, Özbalcı'yı etkinliğe davet etti.

Şerif Bilgin ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Özbalcı, Ladiklilerin buluşmasını sağlayan bu tür etkinliklerin yeni tanışmalara, dostlukların kurulmasına, dargınlıkların kaldırılmasına vesile olacağını belirterek programa katılacağını kaydetti.

- Ladik'te kitap okuma etkinliği

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı'yı makamında ziyaret eden Atatürk İlkokulu 3. sınıf öğrencileri, Özbalcı ve birim amirleriyle 45 dakikalık kitap okuma etkinliği düzenledi.

Kitabın sadece kütüphanelerde, evlerde, sınıflarda değil açık alanlarda, toplu taşıma araçlarında, kurumlarda ve her yerde okunabileceğini belirten Özbalcı, projeyle herkese okuma alışkanlığı kazandırmayı umduklarını söyledi.

Okuyan insanın daha bilgili ve başarılı olacağını ifade eden Özbalcı, projenin desteklenmesini isteyerek, şunları dile getirdi:

"Kitap okumaya dikkat çekmek amacıyla yavrularımızla belediyemizde birim amirlerimizle kitap okuma etkinliği gerçekleştirdik. Kitap okuyarak toplumumuza rol model olup, toplumsal farkındalık oluşturduk. İnşallah değerli Ladik halkı ve gençlerimiz kitap okumaya teşvik olur. Gelişmiş ülke toplumları, günümüzde daha fazla okuma alışkanlığına sahip olmanın sağladığı avantajları her alanda yaşamaktadırlar. Geri kalmış toplumların karşılaştıkları sorunların birçoğunun kaynağında ise eğitimsizlik yer almaktadır. Okuma alışkanlığı öncelikle kişilerin kendisi için edinilmesi gereken bir alışkanlıktır. Okuyan insan daha bilgili ve elbette daha başarılı olur. Yediden yetmişe herkesin okuma konusunda daha fazla hassasiyet göstererek, ülkemizin geleceğini aydınlığa dönüştürmesini temenni ediyor, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize böyle bir etkinlikte bize de yer verdikleri için teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA