Kudüs'te Yahudi Yerleşimcilerden Irkçı Saldırı

Yahudi yerleşimciler, Kudüs'ün kuzeybatısında Filistinlilere ait bazı araçların tekerleklerini patlatarak üzerine ırkçı sloganlar yazdı.

Kudüs'ün kuzeybatısındaki Beyt İksa beldesinde Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere ait bazı araçların tekerleklerini patlatarak üzerine ırkçı sloganlar yazdığı belirtildi.

AA muhabirine konuşan Beyt İksa beldesi sakinlerinden Bilal Gays, beldeye giren Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere ait 10 aracın tekerleklerini patlatarak üzerilerine "Araplara ölüm" gibi ırkçı ve nefret içerikli yazılar yazdığını söyledi.

Yazılan ırkçı sloganların altında "Tedfiu Semen" (Bedel Ödetme) isimli radikal Yahudi örgütün imzasının bulunduğunu aktaran Gays, yerleşimcilerin daha önce de beldedeki bir camiye saldırdığını ve Filistinlilere ait araçları ateşe verdiğini ifade etti.

Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait mülkleri hedef alan saldırılarla gündeme gelen "Tedfiu Semen" adlı radikal örgüt, İsrail'deki Filistin köy ve şehirlerinde de benzer eylemler gerçekleştiriyor.

Kaynak: AA