'Kodla Sakarya' Projesi

Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü'nce hazırlanan ve kodlama becerileri yüksek bireyler yetiştirilmesinin amaçlandığı "Kodla Sakarya" projesi eğitimleri devam ediyor.

Projenin yürütücü ekibi tarafından Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde il genelinde görev yapan 160 öğretmene verilen eğitimde, kodlama oyunları, sanal gerçeklik uygulamaları, üç boyutlu çizimler ve yazıcılar, uygulamalarla araç kumanda etme konularında bilgiler aktarılıyor.

Eğitim hakkında konuşan proje koordinatörü Metin Çengel, projenin 5 Ocak'ta tanıtımının yapıldığını anımsatarak, eğitmen eğitimlerine hemen başladıklarını belirtti.

Kodlamayı tüm kademelerde yaygınlaştırmayı hedeflediklerini anlatan Çengel, ilk etapta 160 öğretmene temel düzeyde eğitim verdiklerini, ikini dönem bunu ileri seviyeye çıkaracaklarını kaydetti.

Çengel, merkez atölye kurulumu için de çalışmaların yürütüldüğünü dile getirerek, şunları söyledi:

"Proje yürütücüleri olarak, kodlamanın gelecek için çok önemli bir beceri olduğunu, bu becerinin en erken yaşta çocuklarımıza kazandırılması gerektiğini, tüm bu çabaların geleceğimiz olan çocuklarımız için olduğunu belirtiyoruz. Kursa katılan öğretmenlerimiz yeni teknolojilerle tanışarak, öğrencileriyle uygulayabilecekleri eğlenceli konuları öğreniyorlar. 'Kodla Sakarya' projesi tüm bilişimcilerin katılımıyla artık daha güçlü bir proje olacaktır."

Eğitimlerin ilk bölümü, 18 Ocak'ta sona erecek.

Kaynak: AA