Kocasakal'dan Kaftancıoğlu'na sert çıkış

CHP Genel Başkanlığına aday olduğunu resmen açıklayan Ümit Kocasakal, isim vermeden CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu eleştirdi.

Kocasakal'dan Kaftancıoğlu'na sert çıkış
Kocasakal'dan Kaftancıoğlu'na sert çıkış
CHP Genel Başkanlığına aday olduğunu resmen açıklayan Ümit Kocasakal, isim vermeden CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu eleştirdi. Kocasakal “Mustafa Kemal'in askerleriyiz sözünden rahatsız olanlar, üniter yapıyla sorunu olanlar Atatürk'ün partisinde siyaset yapamaz.” dedi.

İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal, CHP'nin 3,4 Şubat tarihinde yapılacak 36. olağan kurultayında genel başkanlık koltuğuna aday olduğunu resmen açıkladı. Taksim'deki bir otelde basın toplantısı düzenleyen Kocasakal, ‘neden aday olduğunu' da anlattı ve isim vermeden CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile CHP'deki diğer Atatürk düşmanlarını eleştirdi.

Kocasakal “Mustafa Kemal'in askerleriyiz sözünden rahatsız olanlar, üniter yapıyla sorunu olanlar Atatürk'ün partisinde siyaset yapamaz.” dedi.

'HDP GÜZELLEMESİ YAPANLAR ATATÜRK'ÜN PARTİSİNDE SİYASET YAPMAZ'

'Partinin genetiğiyle, genleriyle, kimyasıyla uyuşmayan kişilerin söylem ve eylemleriyle partinin kimliğine zarar verdiği görülmektedir' diyen Kocasakal, 'HDP güzellemesi yapanlar Atatürk'ün partisinde siyaset yapamaz. CHP'de Atatürk'ün resimleri indirilemez, bu bir marifet gibi görülemez. Ne güzel Atatürk'ün kurduğu partide olacaksın ama onun kurucusunun resimleri sende alerjik reaksiyon gösterecek. Bu partide Sayid-i Nursi, Seyit Rıza güzellemesi de yapılamaz. Kimse Atatürkçü olmak zorunda değildir ve elbetteki bu gibi düşünceleri olanların da serbestçe savunma hakları vardır ama bunu Atatürk'ün partisinde yapamazlar' şeklinde konuştu.

'CHP ŞOV YERİ DEĞİL'

Ümit Kocasakal, 'Artık bu maskeli balo son bulsun. O yüzden siyasi olmanın öncesine ve ötesinde ahlaki bir sorun olarak görüyorum. CHP kimsesizlerin partisidir ama kimsesiz ve sahipsiz değildir. CHP birilerinin siyasi kariyer hesapları yapacağı, at koşturacağı kişisel bir şov yeri de değildir' ifadelerini kullandı.

'CHP ATATÜRK İLE KAVGALI OLANLARIN TOPLANMA YERİ DEĞİL'


Bu ahlaki sorunu çok önemsediğini söyleyen Kocasakal, 'CHP sıradan bir parti olmadığı gibi bir fikir kulübü, kooperatif de değildir. Bu kişiler gidip başka partilerde siyaset yapabilirler. Ama CHP Atatürk'le kavgalı olanların toplanma yeri değildir' diye konuştu. Kocasakal şöyle devam etti:

'KİMSE BU PARTİYİ KULLANAMAZ'

'Dolayısıyla bu ahlaki sorunun çok ciddi olduğunu düşünüyorum. Ve ne yazık ki genel başkanın da bir tepkisini görebilmiş değiliz. Kimse bu partiyi kullanamaz. CHP'ye oy ve gönül vermiş milyonlarca seçmen bu gelişmelere tepkilidir. Unutanlar için hatırlatmakta fayda var; CHP milli mücadeleyi yürütmüş, kurucusu Atatürk olan partidir.'

Kocasakal'dan Kaftancıoğlu'na sert çıkışÜmit Kocasakal, CHP Genel Başkan adaylığını resmen açıkladıKocasakal'dan Kaftancıoğlu'na sert çıkışCanan Kaftancıoğlu o tweeti attığını itiraf ettiKocasakal'dan Kaftancıoğlu'na sert çıkışSezgin Tanrıkulu'ndan skandal sözler: Teröristlerin kusuru yoktuKocasakal'dan Kaftancıoğlu'na sert çıkışBekaroğlu'na Kuşadası'nda şok soruKocasakal'dan Kaftancıoğlu'na sert çıkışCHP'de Atatürk portresini kim indirdi?