Kitap Okuma Yarışması Ödül Töreni

Trabzon'da, 11 bin 968 öğrencinin katılımıyla "2. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması" düzenlendi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle organize edilen yarışmaya, 2'den 12'nci sınıfta kadar eğitim gören 11 bin 968 öğrenci katıldı.

Öğrencilerin 8 kategoride mücadele ettiği yarışmada 52 kişi dereceye girdi.

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen yarışmanın ödül törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, diğer ilgililer ve davetliler katıldı.

Başkan Gümrükçüoğlu, yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür projelere her türlü desteği sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

Kitap sevgisinin, kültürün ve bilimin kalıcı hale gelmesindeki öneme dikkati çeken Gümrükçüoğlu, yaklaşık 12 bin öğrencinin önceden belirlenen kitapları okuyarak katıldığı yarışmanın büyük bir başarı olduğunu belirtti.

Gümrükçüoğlu, kitap okuma alışkanlığı kazandıran bu ve bu tür projelere bundan sonra da destek olmaya devam edeceklerini vurgulayarak, yeni sosyal projelere de seve seve bütün imkanları ile destek olacaklarını sözlerine ekledi.

Yarışmada, her kategoride birinci olan öğrencilere yurt dışı seyahati, ikinciliği kazanan öğrencilere bilgisayar, üçüncülere ise tablet hediye edildi. Mansiyona layık görülen öğrenciler de Çanakkale gezisi ve bisiklet ile ödüllendirildi.

Yarışmaya katılım oranı en yüksek Erdoğdu İlkokulu, Vakfıkebir Çavuşlu Ortaokulu ve Of Solaklı Fen Lisesi'ne ise bilgisayar hediye edildi.

Öğrenciler, ödüllerini protokol üyelerinin elinden aldı.

Kaynak: AA