'Kahta Neşeli Adımlar İle Mutlu Yarınlara Gidiyor' Projesi Kabul Edildi

Adıyaman’ın Kahta Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı’na (SODES) hazırlanıp sunulan ‘Kahta Neşeli Adımlarla Mutlu Yarınlara Gidiyor’ adlı proje kabul edildi.

'Kahta Neşeli Adımlar İle Mutlu Yarınlara Gidiyor' Projesi Kabul Edildi
Proje kapsamında, bir konferans salonu, bir kütüphane, köy okullarına beş çocuk parkı, tiyatro hazırlama ve sahneleme, kitap okuma kampanyası, ilkokullar arası futbol, ortaokullar arası badminton, liseler arası tenis turnuvası, 30 kişilik Çanakkale Şehitlik Gezisi ve üç yüz kişilik piknik yapılacağı öğrenildi. Projesinin amacı ile ilgili açıklamalarda bulunan Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, eğitim ve öğretimde kaliteyi arttırarak, öğrencilerin milli ve manevi duygularına sahip olması ve çağın gerektirdiği donanıma sahip gençler yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Müdür Tünçmen, “Dünyada eğitim öğretim metotlarında klasik öğrenmenin yerini yapılandırmacı eğitim metotları almıştır. Eğitim faaliyetleri artık yalnızca okul bazlı düşünülmemektedir. Öğrencinin sosyal sportif ve kültürel alanlarda faaliyetlere katılması eğitim faaliyetlerine ve okul çalışmalarında faal yer alması yapılandırmacı eğitimin gerekliliklerindendir. İlçemizde eğitim öğretim gören bir çok öğrencimiz sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerde yer alması için yeterli ekonomik imkanlara sahip değildirler. Ayrıca birçok okulumuzda eğitim öğretim ortamlarının yapılandırma metoda uygun tasarımı bulunmamaktadır. Bunun yanında teknolojinin gelişmesi ve öğrencilerde bağımlılık yapması gelecek nesiller için çok büyük bir tehlikeye işaret etmektedir. Öğrencilerimizin kaliteli bir eğitim alması ve öğrenciyi, teknolojinin beraberinde getirdiği tehlikelerden uzak tutmak için öğrencinin zamanını kaliteli bir şekilde geçirebileceği alanlar ve etkinliklere ihtiyaç duymaktadır. Yapacağımız etkinlikler sayesinde eğitimde fırsat eşitliğine katkıda bulunarak yapılandırmacı eğitimin farklı metotlarını kullanarak eğitim ve öğretimde kaliteyi arttırmayı ve öğrencilerimizin milli ve manevi duygularına sahip olması, çağın gerektirdiği donanıma sahip gençler yetiştirmeyi hedeflemekteyiz” dedi.

Projenin bütçesi ile yapılacak çalışmalara dikkat çeken Müdür Tünçmen, “Proje kapsamında, bir konferans salonu, bir kütüphane, köy okullarımıza beş çocuk parkı, tiyatro hazırlama ve sahneleme, kitap okuma kampanyası, ilkokullar arası futbol, ortaokullar arası badminton ve liseler arası tenis turnuvası, otuz kişilik Çanakkale Şehitlik Gezisi ve üç yüz kişilik piknik yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Müdür Tünçmen, projenin hazırlanması, kabul edilmesi ve uygulanması aşamasında emeği geçen başta TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın’a, Vali Nurullah Naci Kalkancıya, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya’ya ve tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.
Kaynak: İHA