'Hainlere Bölgede Yaşam Alanı Bırakmadık'

Bitlis Valisi Ustaoğlu: 'Vatandaşlarımızla oluşturduğumuz birlik ve beraberlik iklimi sayesinde yapılan kararlı mücadele sonucu, bu hainlere bölgede yaşam alanı bırakmamışsak, bundan sonra da bırakmayacağız'.

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, "Vatandaşlarımızla oluşturduğumuz birlik ve beraberlik iklimi sayesinde yapılan kararlı mücadele sonucu, bu hainlere bölgede yaşam alanı bırakmamışsak, bundan sonra da bırakmayacağız." dedi.

Muhtarlarla düzenlenen toplantıya katılmak ve çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Hizan ilçesine giden Vali Ustaoğlu'nu, Hükümet Konağı önünde Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Bülent Hamitoğlu ve kurum amirleri karşıladı.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Hizan Kültür Merkezi'nde mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya gelen Ustaoğlu, burada yaptığı konuşmada, ilçenin doğal güzelliği, yetiştirdiği kıymetli şahsiyetleri ve tarihi kimliğiyle manevi anlamdaki merkezlerin başında geldiğini söyledi.

Hizan'ın başta tarımsal ürünler olmak üzere her türlü meyve ve sebzenin en güzle şekilde yetiştiği mümbit topraklara sahip olduğu anlatan Ustaoğlu, "Bu güzelliklerden istifade edemiyoruz. Yıllardır bölücü terör örgütünün bu bölge üzerinde sahnelemeye çalıştığı ve yine bölge insanına en büyük zararı verdiği birtakım faaliyetlerle bu güzelliklerin, değerlerin ve kıymetlerin insanlarımızın istifadesine sunulmasında sıkıntılar yaşandı." diye konuştu.

Ustaoğlu, son gelinen noktada devletin tüm alanlara hakim olduğunu, Bitlis'in en ücra köşesinde bile güven ve huzur bulunduğunu dile getirdi.

Bölge insanının yıllardır ülke üzerinde oynanan oyunların acısını çektiğini vurgulayan Ustaoğlu, "Yani sizler çektiniz. Bu bölge insanına acıyı tattıran ve acıyı çektiren hain örgüt, emellerine ve arzularına ulaşmak için her türlü hainliği ve ihaneti yapmaya çalıştı. Vatandaşlarımızla oluşturduğumuz birlik ve beraberlik iklimi sayesinde yapılan kararlı mücadele sonucu, bu hainlere bölgede yaşam alanı bırakmamışsak, bundan sonra da bırakmayacağız." ifadesini kullandı.

- "Özellikle 2018 bu noktada kritik bir yıl"

Bölgede ve köylerde emniyet ve huzurun tesisi adına muhtarlara büyük görevler düştüğünün altını çizen Ustaoğlu, yaşanılan bu kritik süreçte en büyük silah olan dayanışma, kardeşlik ve birliğin en üst seviyede tesis edilmesi gerektiğini bildirdi. Ustaoğlu, şöyle devam etti:

"Şu an bölgemizde bu alamda çok güzel bir birlikteliği, kardeşliği ve huzuru yaşıyoruz. Özellikle 2018 bu noktada kritik bir yıl. Çok daha üst düzeyde mücadeleyle 2018 yılı bölgemizde terörün 't'sinin bile anılmayacağı güzel bir iklim ortamı oluşacağına inanıyorum. Sayın Bakanımız düne kadar ulaşılamaz ve erişilemez denilen tepelerde mesajlar veriyor. Bir gün Kato, bir gün Tendürek'te başka gün ise ülkemizin en kritik noktalarında devletimiz ve güvenlik güçleriyle buluşuyor. 2018 yılının bu anlamda çok iyi bir mücadele ile geçeceğine inanıyoruz."

Muhtarlara ve vatandaşlara çok büyük görevler düştüğünü belirten Ustaoğlu, muhtarların bölgede devleti temsil eden ve kentin en ücra köşesinde devletin gören gözü ve işiten kulağı olduğunu anlattı.

Ustaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarlara verdiği değer ve kıymeti herkesin gördüğünü, ülkenin en ücra köşesindeki vatandaşlara devletin şefkatini ve merhametini muhtarlar üzerinden vatandaşa ulaştırdığını vurguladı.

Ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Hizan Jandarma Komutanlığını ziyaret eden Ustaoğlu, burada terör örgütü PKK'ya göz açtırmayan güvenlik güçlerine moral verdi.

- "Devlet imkanları dağa değil, halka hizmete döndü"

İlçe merkezinde belediye çalışmalarını inceleyerek bir çay ocağında halkla sohbet eden Ustaoğlu, daha sonra İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Hizan Belediyesini ziyaret etti.

Burada Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hamitoğlu'ndan hizmetler hakkında bilgi alan Ustaoğlu, şunları kaydetti:

"Kaymakamımız belediye görevinde çok güzel hizmetlerin altına imza attı. Halka hizmet böyle olur. 12 milyon borçla alınan bir belediyeydi. Borcun 6 milyonu ödenmiş, bu yıl diğer borçları da kapatır. Bir yandan hizmet bir yandan da borçları ödeniyor. Halka zerre kadar hizmet edilmemiş o kadar da borç bırakılmış bir belediyenin borçlarını ödüyoruz. Bu millete ve devlete hizmet etmesi gereken araçlar maalesef örgütün hizmetine tahsis edilmiş. Bu araçların nasıl kullanıldığı zaman zaman medyadan görüyorduk. Ama Allah'a şükür gelinen noktada devletin imkanları artık millete hizmete gidiyor. Artık devlet imkanları dağa değil, halka hizmete döndü."

Ustaoğlu'na ziyaretinde İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar ve İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Demir eşlik etti.
Kaynak: AA