FETÖ'nün Üniversitedeki Kız Öğrenci Oluşumuna Operasyon Açıklaması 10 Gözaltı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) 2012-2015 yıllarında İçel Üniversitesi’ndeki (MEÜ) kız öğrenci oluşumuna ilişkin İçel merkezli 15 ilde gerçekleştirilen operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından İçel Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmalar kapsamında İçel İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY’nin 2012-2015 yıllarında İçel Üniversitesi’ndeki kız öğrenci yapılanmasıyla ilgili operasyon düzenledi.

Ekipler, Büyük Bölge Talebe Mesulü (BBTM), Bölge Talebe Mesulü (BTM), ’ev ablası’ ve ’mezuncu’ olarak faaliyet yürüten şüphelilerin deşifre edilmesine yönelik yaptıkları çalışmalarda, FETÖ/PDY ile ilişki ve irtibatlarının bulunduğu, terör örgütüne müzahir kurumlarında kaydı olan 19 şüpheliyi tespit etti. Bunun üzerine ekipler, İçel, Adana, Amasya, Ankara, Batman, Çorum, Gaziantep, Hakkari, Hatay, İzmir, İstanbul, Konya, Nevşehir, Sakarya ve Şanlıurfa illerinde yaptıkları operasyonlarda 10 şüpheliyi gözaltına aldı.

Hakkında yakalama kararı bulunan 9 kişinin ise aranmasına devam ediliyor.
Kaynak: İHA