Erbaa'da Güvenli Trafik Ve Toplumsal Farkındalığın Artırılması Semineri

Tokat'ın Erbaa ilçesinde güvenli trafik ve toplumsal farkındalığın artırılması semineri düzenlendi.

Erbaa Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminere Erbaa Kaymakamı Bülent Karacan, Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Emre Çelebi, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Emre Çelebi, sorumlu oldukları yerlerde her türlü suçun önlenmesi ve asayişin sağlanması için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Trafik güvenliğinin ülkenin en önemli sorunlarından birisi olduğunu dile getiren Çelebi, "Bugün burada bu sorunu anlamak, trafik güvenliğinin sağlanabilmesi için en önemli hedef kitle olan sürücü, yolcu ve yayaların trafik bilincini artırmak, trafik kurallarının bir kültür bir yaşam biçimi olarak benimsenmesine katkı sağlanması amacıyla bir araya toplanmış bulunuyoruz. Önce kendimiz sonra hepimiz için trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım." diye konuştu.

Erbaa Kaymakamı Bülent Karacan ise Erbaa İlçe Jandarma Komutanlığı'nın yapmış olduğu programı canı gönülden desteklerini ifade ederek, "Trafik ki hayatımızı en başta etkileyen unsurlardan birisidir. Hepimiz her gün yaya olarak veya sürücü olarak mutlaka bu trafiğin içerisinde bulunuyoruz. İster yaya olalım istersek sürücü trafik kurallarına mutlaka uymamız hayati önem taşıyor. İlçe jandarma komutanlığımıza böyle mühim bir konuda böyle bir semineri gerçekleştirdikleri için çok teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Erbaa İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanları Uzman Jandarma Çavuş Şehrettin Yılmaz ve Abdükadir Konya tarafından hazırlanan slayt gösterimi sunuldu.

Program sonunda makale, kompozisyon ve resim dallarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kaynak: AA