El Halil'den Türkiye'ye Sevgi Ve Şükran Mesajları

İhlas Haber Ajansı El-Halil muhabiri Sari Jaradet, Batı Şeria’nın güney kesiminde bulunan El Halil şehri halkının Türkiye hakkındaki görüşlerini sordu. El Halil halkı, Türk halkına sevgi şükran mesajları gönderdi.

İbrahim Aleyhisselam tarafından yapılan dünyanın en eski camisinin bulunduğu, tarım ve ticaret şehri, 900 bin nüfuslu El Halil şehrinin neredeyse her dükkân ve evinde Türk bayrağı bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dev fotoğrafının bulunduğu dükkanlara da rastlanıyor. El Halil halkı Türk halkını hatırlatan her şeyi seviyor. Birçok kişi kurduğu şirkete Türk ismi vermiş.

El Halil şehri halkı Türk ismini duyunca heyecanlanıyor. Türkiye’nin İslam dünyasının lideri olduğunu belirterek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için methiyeler düzüyor, Türkiye’yi dünyanın önde elen ülkeleri arasına yükselttiğine değiniyorlar.

Üniversite öğretim görevlisi Ehlam Ebu Kuveydir, “Türkiye’yi tarihi mirası, medeniyeti, Arap geleneklerine yakınlığı, halkının iyiliği mütevazılığını ve doğal güzelliklerini seviyorum” dedi.

Türkiye’den ithal edilen kıyafetleri satan mağaza sahibi Alâ Sirvi, Filistin davasına sahip çıkışı, Filistin halkı ile dayanışma içinde oluşundan dolayı Türkiye’yi çok sevdiğini ve ziyaret etmek ve her şehrini görmek istediğini söylüyor. Alâ Sirvi Türk parasının da koleksiyonunu da yapıyor.

Pastacı dükkanının sahibi Suphi Muslih, İslam ülkesi ve hilafetin merkezi olarak, Filistin davasına sahip çıkması, Suriye ve Filistin halkına kucak açması sebebiyle Türkiye’yi sevdiğini söyledi.



Suphi Muslih, Osmanlı’nın Hilafet yıllarında Filistin’i yönettiği zamanlarda El Halil şehrini imar ettiğini söyledi.



El Sanatları ürünlerini satan mağaza sahibi Ebu el Ize Hurup Türkiyeden El Halil’e gelen Türk turistlerle tanıştığını, onların ahlakı ve davranışlarından etkilendiğini ve Türkçe şarkılar dinleyip bazı cümleler ezberlediği söylüyor.

El Hurup, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve siyasetini sevdiği için mağazasında onun büyük bir fotoğrafını bulundurduğu söyledi.



El Halil Camisi İmam Hatibi Şeyh Hıfzi Ebu Sinine İslam inancının iki halk arasında sevgi ve dayanışma oluşturduğunu Türkiye’nin Filistin davasına sahip çıkması sebebiyle Filistin halkının Türk halkını çok sevdiğini söyledi.



Şeyh Hıfzi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) nın EL Halil camisini restore ettiği ve içini halılarla döşediğini söyledi.

Şehy Hızfi Türkiye’nin El Halil’ve kutsal mekanlarını sağladığı desteği çok takdir ettiklerini söyledi.



Ekmek fırını sahibi Hıdır Şebane geçenlerde bir Türk heyetinin El Halil’e geldiğini geldiğini ve Kudüs’ün Filistin’in başkenti olarak desteklediklerini söyledi.



Eski El Halil Şehri Ahalisinin sözcüsü Raid Ebu Remliye, Turkiye Cumhurbaşkanının ve halkının Filistin davasındaki duruşunun iki halk arasında büyük bir sevginin doğmasına yol açtığını söyledi.

Türk halkının Filistin’e yaptığı maddi ve manevi destek için Türkiye’ye müteşekkir olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA