Ekvator Ginesi'nde Muhalif Gruplara Karşı Tutuklamalar

Cumhurbaşkanı Mbasogo, bastırıldığı iddia edilen darbe girişiminin ardından 20'den fazla muhalifin tutuklandığını açıkladı Ana muhalefet partisi ise tutuklananların sayısının 200'den fazla olduğunu ileri sürdü.

Ekvator Ginesi'nde, geçen ay bastırıldığı iddia edilen darbe girişiminin ardından muhalif gruplardan en az 20 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Yerel basındaki haberlere göre, yabancı basına konuşan Cumhurbaşkanı Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, 20 kadar muhalifin tutuklandığını belirtti.

Mbasogo "Süreç hakkındaki detayları henüz bilmiyorum." diyerek tutuklanmaların gerekçesiyle ilgili bilgi vermedi.

Ana muhalefetteki Vatandaşlığa Davet Partisi ise Cumhurbaşkanının açıklamasından sonra, tutuklu bulunan mahkum sayısının 200'den fazla olduğunu iddia etti.

Ekvator Ginesi'nde Kasım 2017'deki genel seçimlerden sonra hükümet parlamentodaki 100 koltuğun 99'unu kazanmıştı.

Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, 1979'dan bu yana devlet başkanlığı görevini yürütüyor. Ekvator Ginesi'nde hükümet, geçen ay bir darbe girişiminin engellendiğini bildirmişti.

Güvenlik Bakanı Nicolas Obama Nchama da yaptığı açıklamada, 24 Aralık'ta muhalefet tarafından desteklenen paralı askerlerin Kamerun sınırına yakın bölgelerdeki bazı kentlere sızdıklarını söylemişti. Devlet televizyonu TVGE güvenlik güçleri ile paralı askerler arasında çatışma çıktığını, paralı askerlerin Kamerun sınırındaki ormanlık bölgeye kaçtıklarını duyurmuştu.

Kaynak: AA