Burdur'dan Kısa Kısa

Burdur merkeze bağlı Karaçal köyü yakınlarında meydana gelen trafik kazasında 7 kişi yaralandı.



Merkeze bağlı Çallıca köyünden Burdur istikametine giden Mehmet Kazan idaresindeki 15 NN 955 plakalı minibüs, merkeze bağlı Karaçal köyü yakınlarında 26 BN 946 plakalı kamyona çarptı.

Kazada minibüs sürücüsü Kazan ile minibüste bulunan Yakup Gök, İbrahim Ünlü, Ali Evren, Rukiye Saktürk, Ganimet Çiçek ve Şerife Yıldız yaralandı.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralılara müdahalede bulundu.

İlk müdahalenin ardından Burdur Devlet Hastanesine götürülen yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

- Bucak Devlet Hastanesine son teknoloji işitme cihazı

Bucak Devlet Hastanesinde, üniversite hastanelerinde bulunan son teknoloji "odiometri işitme cihazı" vatandaşlara hizmete başladı.

Hastane Başhekimi Uzman Doktor Bilal Tanrıtanır, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2. basamak bir hastane olmalarına rağmen 3. basamak hastanelerde bulunan bir cihaza sahip olduklarını belirtti.

Yeni cihazla hastaları başka bir hastaneye sevk etmeye gerek kalmayacağını aktaran Tanrıtanır, "Cihazımız, Burdur il sınırları içindeki en yüksek kapasiteye ve teknolojiye sahip. Burdur merkezden, ilçelerinden ve diğer illerden hastanemize bu hizmeti almaya gelecek hastalarımız olacak. Çünkü 3. basamak büyük hastanelerde verilen hizmet şu an Bucak Devlet Hastanesi'nde verilmeye başlandı." dedi.

Daha sonra Tanrıtanır, hastanede kurulan çocuk parkını gazetecilere tanıttı.

- Eski milletvekili Dursun, İYİ Parti'ye katıldı

MHP Burdur eski milletvekili Alparslan Dursun, İYİ Parti'ye katıldı.

Dursun, İYİ Parti Bucak İlçe Başkanlığı binasında yapılan toplantıda üyelik işlemlerini gerçekleştirdi.

Dursun, ülke olarak zor bir dönemden geçildiğini belirterek bundan sonra İYİ Parti çatısı altında hizmet sunacağını belirtti.

Kaynak: AA