Bozdağ: Türkiye sabrının son noktasına geldi

Bakanlar Kurulu sonrası konuşan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, olağanüstü halin 3 ay daha uzatılmasının benimsendiğini açıkladı.

Bozdağ: Türkiye sabrının son noktasına geldi
Bozdağ: Türkiye sabrının son noktasına geldi
Bozdağ'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

ISPARTA'DAKİ ASKERİ UÇAĞIN DÜŞMESİ


Olayla ilgili hem adli hem de idari tahkikat başlatılmıştır.

OHAL'İN UZATILMASI


19 Ocak 2018 tarihinden geçerli olmak üzere olağanüstü halin 3 ay daha uzatılması benimsenmiştir.

Türkiye sınır güvenliği bakımından tarihinin en kritik döneminden geçiyor. Çok önemli tehdit ve risklerle karşı karşıya. Suriye'deki hadiseler, Türkiye'nin sınır güvenliği ve insanların mal ve can güvenliği bakımından önemli gelişmeler. Burada olup bitenlerin Türkiye'yi tehdit ettiğini görüyoruz. Özellikle son günlerde 'Suriye sınır güvenliği görev gücü' adında terörist bir ordu çabaları çok net bir şekilde gözüküyor. Bölgede terör koridoru oluşturulması ve sınır güvenliği adı altında ordunun oluşturulması ve desteklenmesi Türkiye'nin toprak bütünlüğü, sınır güvenliği, can ve mal güvenliği bakımından tartışmasız bir tehdittir. Bunu herkesin böyle görmesi lazımdır. Türk milleti ve devletinin bekası olduğu zaman riskleri ortadan kaldırmak, tehditleri yok etmelidir. Türkiye'nin bekası için daha büyük riskleri göze almak gerekebilir.

AFRİN OPERASYONU


Böyle bir adımın çok yanlış olduğu vurgulandık. Bize hep söyledikleri ayrı oldu, ortaya çıkan sonuçlar söylediklerini yalanladı. Türkiye sabrının son noktasına gelmiştir. Kimse Türkiye'nin daha fazla sabır göstermesini beklemesin. Türkiye atılacak adımlarda kararlıdır.

ABD, PYD'ye verdiği desteği derhal sonlandırmalı.

ABD'nin arazide yaptıklarının müttefiklikle bir alakası yok. Verilen sözlerle arazide yapılanlar arasında çok çelişki var.

Öyle bir söz var: Sütten ağzımız yandı yoğurdu üfleyerek yiyeceğiz.

Türkiye'nin kimseden icazet almaya ihtiyacı yoktur.

DEAŞ terör örgütü ile en etkili, en kararlı mücadele eden tek ülke vardır o da Türkiye.

DEAŞ bahane edilmek suretiyle bölgede siyasal çalışmalar yapılıyor. İzaha gerek yok, her şey ortada. Şuanda DEAŞ terör örgütü diye bir örgüt neredeyse kalmadı. DEAŞ'ı yok etmek maksadıyla ABD bölgede bulunuyorsa ABD bu silahları nereye veriyor. DEAŞ sadece bu işbirliğinin kılıfıdır.

Afrin'de ve diğer yerlerde Türkiye'nin söylediklerinin gerçekleşmemesi taktirde kendi hukukumuzu korumak için kararlı bir şekilde adımlarımızı atacağız. Atacağımız adımları başkaları ne der demeden atacağız. Bu ne zaman olacak? Ansızın. Sayın Cumhurbaşkanımız da 'Bir gece ansızın' dedi. Şu dakikada, şu saatte olacak diye bir açıklama yapmamız uygun değil. Ne zaman başlayacak, ne kadar sürecek? Tabi bunu ilgililer bunu değerlendiriyorlar. Bununla ilgili adım atma konusu gerektiği zaman bu takvim çerçevesinde yapılacaktır. Hükümet Sözcüsü'nün ilanıyla bu olmaz.

KAFTANCIOĞLU CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞINA SEÇİLMESİ

Ana muhalefet partisi iktidar alternatifidir. CHP il kongresini yaptı. Bir il başkanı seçti. CHP gibi Türkiye'nin en eski partisinin İstanbul gibi bir ilinin başkanlığını devletine seri katil diyen yaklaşımlar ortaya koyan, milli değerler ile kavgası olan, sokak eylemcisi, marjinal zihniyete sahip birisini il başkanı seçilmiş olması çok manidardır.

CHP, devletine 'seri katil'diyen birini il başkanı yapamaz. CHP bunun bedelini sandıkta ödeyecektir.

CHP'ye tavsiyem... Bu hesabı Bağdat'a göndermesin. Sandığa kadar buna izin vermemeleri kendi menfaatlerine olur. Ama Türkiye'de ilk defa böyle bir il başkanı oldu. Biz de tepkimizi tavrımızı ortaya koyduk. Bundan sonrası onların bileceği iş.