Bitlis'te 'Gebe Okulu' Projesi

Bitlis Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan “Gebe Okulu” projesi kapsamında Hizan’ın Ballı köyünde eğitim verildi.

Bitlis'te 'Gebe Okulu' Projesi
İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Bitlis’te ilk defa bir köyde gebe okulunun eğitimi verdiği vurgulandı. Hizan’a bağlı Sağınlı Aile Sağlığı Merkezinde görevli aile hekimi Dr. Orhan Alper Koyu’nun desteğiyle Hizan İlçe Sağlık Müdürlüğü doktor ve sağlık personelleri tarafından 36 kadına eğitimler verildiği ifade edilen açıklamada, “Hizan İlçe Sağlık Müdürlüğünün belli aralıklarla düzenlediği gebe okulu eğitimleri, Ballı köyünde de uygulandı. Köyde bulunan okul binasında düzenlenen eğitime katılan 36 kadına; gebelikte beslenme ve spor, depresyon ve anksiyete ile mücadele, gebelik ve doğum süreci hakkında bilinmesi gerekenler, anne sütünün önemi, doğru emzirme teknikleri ve aile planlaması yöntemleri konusunda bilgilendirme yapıldı” denildi.

Eğitimlere katılan kadınlara katılım sertifikası verildiğini ifade eden Hizan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Seda Taşdemir ise, “Düzenlemiş olduğumuz gebe okulları sayesinde Hizan’da anne ve bebek ölümlerinin hiç yaşanmamasını temenni ediyor ve annelerimizin sağlıklı bir gebelik sonrası bebeklerini de sağlıkla büyütmelerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Hizan’da merkez ve köylerde gebe okulu, başta rahim ağzı kanseri olmak üzere kanser taramaları ve benzer eğitimler artarak devam edecektir” diye konuştu.

Gebe okulu eğitimlerinde desteği bulunan Dr. Orhan Alper Koyu ise, “Birinci basamak sağlık hizmetleri kapsamında düzenlenen bu eğitimler ile insanların sağlık sorunlarıyla karşılaşmaması için bilinçlendirilmesi sonucunda büyük bir fayda sağladık. Görev sorumluluğu alanındaki köylerde benzer eğitimlere devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA