Beyşehir Gölü'nde Günbatımı

Beyşehir ilçesinde, günbatımı güzelliğini görmek için fotoğraf ve doğa tutkunları göl kıyısına akın ediyor.

Beyşehir Gölü kenarındaki dünyaca ünlü günbatımı, kış mevsiminde de adeta kartpostallık görüntüler oluşturuyor.

Eşrefoğlu Köprüsü ve Sevgi Adası'nda güneşin battığı anlarda yerlerini alan fotoğraf tutkunları en iyi kareyi çekebilmek için yoğun çaba gösteriyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Beyşehir dışında yaşayan hemşehrileri ile Beyşehir hayranlarına ilçedeki günbatımının internet ortamında izlettirilebilmesi için hizmete sundukları canlı yayın kameraları arasına "günbatımı" linkini de iki yıl önce dahil ettiklerini söyledi.

Vuslat Parkı'na kurdukları kameralarla gurup vaktini tüm dünyaya izlettirdiklerini belirten Özaltun, şöyle devam etti:

"İlk defa görenlerin hayran kaldığı, daha önce görenlerin ise tekrar tekrar görmek istediği gün batımı, fotoğraf çekmek ve çekilmek isteyenler için de ilgi çekiyor. Günbatımı anında gölümüz rengarenk bir görüntüye bürünürken, yansıttığı renk cümbüşü tanıklık edenleri kendine hayran bırakıyor. Güneşin battığı anlarda gökyüzü kızıl renge bürünürken, oluşan görsel şölen görenleri adeta büyülüyor."

Beyşehir Fotoğraf Topluluğu (BEYFOT) Başkanı Seyit Konyalı da bölgede yaşayan bir fotoğrafçı olarak günbatımı fotoğrafları çekebilmek için fırsat buldukça Beyşehir Gölü kıyısına geldiklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Karşıda Anamas Dağı’nın silüeti ve koşarak batmaya başlayan güneşi çekiyoruz. Balıkçıları bekliyoruz, günbatımı anında çekebilmek için. Çektiğimiz kitle arasında burada yaşayan insanların silüetleri, yaşamları, çocuklarını ve hayvanlarını gezdiren aileler yer alıyor."

Kaynak: AA