Batı Şeria'da Gerginlik

Yahudi yerleşimcilerin baskınına tepki gösteren Filistinlilere müdahale eden İsrail askerleri 70 Filistinliyi yaraladı.

KALKİLYA – İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın Kalkilya kentine bağlı İzun beldesinde Yahudi yerleşimcilerin baskınına tepki gösteren Filistinlilere müdahalesinde, onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin sabah saatlerinde Yahudi yerleşimcilerin baskınını önlemek için İzun beldesi girişinde toplanan Filistinlilere göz yaşartıcı gaz ve plastik mermilerle müdahale ettiği belirtildi.

İsrail askerlerinin müdahalesinde 70 Filistinlinin yaralandığı kaydedildi.

- İsrail askerleri beldenin giriş ve çıkışlarını kapattı

Öte yandan Kalkiya'daki Halk Direniş Cephesi Merkezi Komite Üyesi Muhammed Advan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çıkan olayların ardından beldenin ana girişine konulan demir kapı ile giriş için kullanılan diğer tüm yolların İsrail askerleri tarafından kapatıldığını söyledi.

Askerlerin belde sakinlerinin giriş ve çıkışını engellediğini aktaran Advan, yaklaşık 15 bin kişinin yaşadığı beldede gergin bir havanın hakim olduğunu ifade etti.

ABD yönetiminin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığı 6 Aralık 2017'den bu yana zaman zaman Filistin'in çeşitli bölgelerinde İsrail askerleri ve Yahudi yerleşimciler ile Filistinliler arasında olaylar yaşanıyor.
Kaynak: AA