Balıkesir'in Gayrimenkul Vizyonu BALTOK Olacak

2017 yılında gayrimenkul fiyatlarının en çok arttığı il olan Balıkesir’de emlak sektörünün yükselişi sürüyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan Balıkesir Toplu Konut A.Ş.’nin (BALTOK) konutları görücüye çıktı. Örnek olarak yapılan konutu inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, 3+1 olarak yapılan evi ’harika’ olarak nitelendirirken, BALTOK’un gelecekte Balıkesir’in gayrimenkul vizyonu olacağını söyledi.

Balıkesir'in Gayrimenkul Vizyonu BALTOK Olacak
Balıkesir’in merkez Karesi ilçesinde yapımı süren BALTOK konutları, Balıkesir’in gayrimenkul vizyonuna büyük katkı sağlayacak. Balıkesir’in artan konut ihtiyaçlarını karşılamak ve kentleşme adına sistemli ve nitelikli çalışmalar yapmak amacıyla kurulan BALTOK’un ilk projesi olan Yeni Karesi Konutları’nın inşası ara vermeden hızla devam ediyor. Farklı daire tipleri ile her kesime hitap eden Yeni Karesi’de oluşturulacak olan mahalle konsepti ile yeni bir şehir inşa edilecek. Bin kişilik cami, 12 derslikli ilkokul, spor alanları, sosyal tesis, ticaret alanları ile gündelik yaşamda ihtiyaç duyulan her şeye sahip bir hayat merkezi konumuna gelecek olan Yeni Karesi’de kreş, ders odaları, çocuk parkları, yeşil alanlar, spor salonu, basketbol sahası, tenis kortu, konferans-toplantı salonu, kafeteryalar, restoranlar, hamam, sauna, masaj salonu,süpermarket, terzi, kuru temizleme, otopark alanları yer alacak.

Büyükşehir Belediyesi BALTOK’a komşu olacak

Öte yandan, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin de BALTOK konutlarının yanında bir arsa tahsis ettiği ve önümüzdeki günlerde ihale aşamasına gelecek proje sonunda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin de buraya taşınacağı öğrenildi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, BALTOK konutlarının örnek dairesini ziyaret ederek evlerin son halini görme imkanı buldu. Proje ilgili bilgiler veren Başkan Kafaoğlu, "Balıkesir artık bir cazibe noktası haline geldi. İstanbul-İzmir otoyolu buradan geçiyor. Balıkesir, demiryolu, havayolu ve otobanlarla odak şehir haline geldi. İstanbul, Kocaeli, Bursa, Manisa, İzmir doldu ve oralarda ciddi bir hareketlilik oldu. Bu arada keşfedilemeyen bir Balıkesir kalmıştı, şimdi büyükşehir ile beraber herkesin dikkatini çekmeye başladı.

Hatta yabancıların da dikkatini çekmeye başladı, geçen hafta Arap yatırımcıları şehrimizde ağırlama fırsatı bulduk. Bu aşamada Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan BALTOK firması inşaatlara başladı.

BALTOK ile konut üretiyoruz. Devletin nasıl konut üretmek için TOKİ’si varsa Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin de BALTOK’u var" dedi.

İlk inşaatların başladığını söyleyen Başkan Kafaoğlu, "Burada bin 330 adet konut var. Sosyal donatıları ile burası en modern şekilde yapılıyor. 530 konut ilk etapta yapılıyor. 130 tanesi tapu tahsis belgesi olan vatandaşlarımızla protokol imzalanarak onlara devrildi. Bu ilk etabın kısa sürede biteceğine inanıyorum. Meclis üyelerimize de buradan bahsedeceğim, harika bir iş çıkartılıyor. BALTOK’un başına Balıkesir’in sevilen, tecrübeli Mustafa Bahçeci’yi getirdik. Kendisi buraya çok ciddi bir sinerji kattı buraya. Geldiği gibi 7 daire satışı gerçekleştirildi" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA