Antalya'da 'Evde Bakım' Hizmetleri

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentte ekonomik yoksunluk içinde yaşayan yatalak, engelli ve yaşlı vatandaşlara, Evde Bakım Hizmetleri kapsamında destek oluyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından 2005 yılında başlatılan Evde Bakım Hizmeti ile zor durumdaki vatandaşlara destek sunuluyor.

Doktor ve hemşireler tarafından periyodik olarak ziyaret edilen hastalar muayene edilerek, kişisel bakımları yapılıyor. Tıbbi malzeme desteği sağlanan hastalara, tansiyon takibi, idrar sondası, serum takma, enjeksiyon, tetkik için kan ve idrar alma, pansuman gibi işlemler uygulanıyor. Hastaneye gitmesi gereken hastalar için ilgili bölümden randevu alınıyor. Ambulans desteği verilen hasta, hastanede daimi olarak bulunan bir ekip tarafından karşılanarak, işlemlerde kendisine yardımcı olunuyor. İhtiyaç sahibi hastalara alt bezi ve havalı yatak yardımı veriliyor.

Hizmet kapsamında doktor kontrolünün yanı sıra diş tedavisi de yapılıyor. Yaşlı ve engelli vatandaşların ayağına giden diş doktoru dolgu, diş çekimi, diş taşı temizleme gibi işlemleri yapabiliyor.

Bu hizmetlerden faydalanan ve 10 yıldır yaşamını yalnız sürdüren 70 yaşındaki Mehmet Yazıcıoğlu evde sağlık ekibini kendi ailesi gibi gördüğünü ifade etti.

Yazıcıoğlu, şunları aktardı:

"Yalnız yaşıyorum. Engelliyim, yürüyüp gezemiyorum, bütün gün evdeyim. Önce Cumhurbaşkanımıza, sonra Menderes Türel’e ve Büyükşehir Belediyesi Evde Sağlık Hizmeti çalışanlarına çok teşekkür ederim. Onlar benim ailem, ben bu ailenin bir ferdiyim. Hepsinden Allah razı olsun. Allah ömrümden alsın, hepsinin ömrüne versin. 15 günde bir buraya gelip temizliğimi yapan bir kızım var. O benim hem anam, hem kızım. Evimi A’dan Z’ye, camımdan çerçevesine temizliyor, yemeğimi yapıyor. Bir baba kız gibi geçinip gidiyoruz. Ben kızımdan çok memnunum."

1987 yılında yakalandığı MS hastalığı sebebiyle yürüyemeyen 71 yaşındaki Yılmaz Sayiner ise "7 yıldır bu hizmeti alarak yaşamıma devam ediyorum. Çocuklarım şehir dışında olduğu için yalnız yaşıyorum. Kitaplarımla vakit geçiriyorum. Büyükşehir Belediyesi bize evde bakım servisi yapıyor. Evimizi temizliyor, çamaşırımızı yıkıyor, alışverişimizi yapıyor. Banyo için haftada 1 gün, fizyoterapi için yine bir görevli geliyor. Her gün sıcak yemeğimiz bayram, tatil demeden evimize getiriliyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA