Yozgat'ta 110 Okula Beyaz Bayrak Ödülü

Yozgat’ta, temizlik ve hijyen kurallarına uygun bulunan okullara beyaz bayrak ödülü verildi.

Yozgat Belediyesi Büyük Sinema Salonu’nda düzenlenen ödül töreninde konuşan Vali Kemal Yurtnaç, yapılan işlerde başarının sağlanması için söz konusu işe kurumların ve halkın sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Yurtnaç, bakanlıkların yürüttüğü projelerin kurumlar tarafından uygulandığını ifade ederek, "Yaptığımız işlerde biz sahip çıkmıyorsak, kurumsal olarak sahiplenmiyorsak, çalışanlar olarak sahiplenmiyorsak halk olarak Yozgatlılar bunları sahiplenmiyorsa bir yerlerden noksanlık var demektir." dedi.

Çocukların temiz bir okulda eğitim görmesinin, herkes için birinci görev olduğunu vurgulayan Yurtnaç, şunları söyledi:

"Çocukları temiz bir okulda okutmak, bizlerin birinci görevimiz. Beslenme dostu okullarımızda kantinlerimizin düzenli bir şekilde olması, kolalı boyalı içeceklerin olmaması, öğrencilerin sağlıklı şekilde gıdalarını alması, daha temiz bir ortamda yemeklerini yemesi, bunların hepsi medeni ihtiyaçlar. Benim köy okullarımın ziyaretlerinde en önemli baktığım konular, suyu akıyor mu, su deposu var mı, bahçeleriniz temiz mi, bahçelerinizde güller çiçekler çeşitle ağaçlar var mı. Bunlar bizim görevimizdir."

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı ise Yozgat’taki tüm okulların, aynı şekilde beyaz bayrağa kavuşmasını hedeflediklerini belirtti.

Konuşmaların ardından Vali Yurtnaç ve protokol üyelerince, 110 okula beyaz bayrak sertifikası verildi.

Kaynak: AA