Yemen'deki Olaylar

Aden'de Husiler ve destekçilerine karşı aynı safta yer alan koalisyon güçleri ve Güney Halk Direnişi arasında gerginlik yaşandı.

Yemen'in geçici başkenti Aden'de, kentin emniyetinden sorumlu Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) bağlı güçlerle Güney Halk Direnişi arasında gerginlik yaşandığı belirtildi.

Güney Halk Direnişi kaynaklarından alınan bilgiye göre, "Halk Direnişi güçleri El-Mansura ilçesinden Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon bünyesindeki BAE'nin özel kuvvetlerinin karargahı olan El-Berika ilçesine kadar olan bölgeye 8 kontrol noktası" oluşturdu.

Kontrol noktalarının, geçen ay Husiler tarafından öldürülen devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in yeğeni Tuğgeneral Tarık Muhammed Salih'in "kente geliş nedenine yönelik soruları koalisyon güçlerinin yanıtsız bırakması" üzerine oluşturulduğu kaydedildi.

Tarık Salih'in kentte bulunmasının "halkın duygularını inciteceği, Husilere ve Tarık Salih tarafından komuta edilen güçlere karşı kenti korumak için canlarını feda eden şehitlerin kanlarına ihanet olarak algılanacağı" belirtildi.

Öte yandan Güney Geçiş Konseyinin de (GGK) taraflar arasındaki gerginliği yatıştırmaya çalıştığı öğrenildi.

Tuğgeneral Tarık Muhammed Salih, Ali Abdullah Salih'e düzenlenen saldırıda "öldürüldüğü" iddialarının ardından ilk kez Şebve'de 11 Ocak'ta ortaya çıkmıştı.

Kaynak: AA