Turizmin Vazgeçilmezi Sarıkamış'ın Yürüyüş Rotaları

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, turizmde destinasyon çeşitliliğini arttırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla belirlenen rotalarda doğaseverler için yürüyüşler düzenleniyor Kültür ve Turizm İl Müdürü Doğanay:'Buradaki amacımız hem ilimizin, hem bölgemizin hem de ülkemizdeki turizm destinasyonunu ve çeşitliliğini arttırmak. Ayrıca gençlerin doğaya olan ilgisini, bilgisini ve cesaretini arttırmak için yapıyoruz'

Turizmin Vazgeçilmezi Sarıkamış'ın Yürüyüş Rotaları
Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, turizmde destinasyon çeşitliliğini arttırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla belirlenen rotalarda doğaseverler için yürüyüşler düzenleniyor.

Sarıçamlar arasında yer alan Katerina Köşkü, Bardak Kıran, Karanlık Dere ve Çamaşır Dere güzergahlarında belirlenen yaklaşık 8 kilometrelik rotalar, doğaseverlerin ve sporcuların ilgisini çekiyor.

2 bin 500 rakımda, kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu rotalardan yürüyen doğaseverler, 3 saatlik yürüyüşün ardından Cıbıltepe Kayak Merkezi'ndeki oteller bölgesinde parkuru tamamlıyor.

Kars Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte turizmi 12 aya yaymak amacıyla bu yürüyüş rotalarını belirlediklerini belirterek, kış sezonunda Kars'ta turizmin yüksek seviyelere ulaştığını söyledi.

Kars Dağcılık Kulübü üyeleriyle birlikte Sarıkamış'ın rotalarını Ankara'dan gelen sporcularla birlikte yürüdüklerini belirten Doğanay, şunları kaydetti:

"12 ay boyunca bu yürüyüş rotalarını canlı tutmak istiyoruz. Bunları da sosyal medyadan tüm yürüyüş sevenlere ve doğaseverlere duyurmaya çalışıyoruz. Buradaki amacımız hem ilimizin, hem bölgemizin hem de ülkemizdeki turizm destinasyonunu ve çeşitliliğini arttırmak. Ayrıca gençlerin doğaya olan ilgisini, bilgisini ve cesaretini arttırmak için yapıyoruz. Bir nebze başarılı olduğumuzu da zannediyorum. Hakikaten bölgemiz kültür açısından, çeşitlilik açısından zengin bir turizme sahip. Biz de bu zengin turizm çeşitliliğini profesyonel hale getirip, Karsımızı, Sarıkamışımızı ve bütün ilçelerimizin güzelliğini ülkemizde bulunan bütün doğaseverlere tanıtmaya çalışıyoruz."
Kaynak: AA