TBMM Genel Kurulu Toplandı

AK Parti Grup Başkanvekili Muş: 'Türkiye gerek Afrin'de gerekse Irak'ın kuzeyinde PKK/PYD unsurlarını yok etmekten asla geri durmayacaktır' MHP Grup Başkanvekili Usta: 'ABD'nin tavrı yanlıştır ve sınırımızda ordu oluşturulması Türkiye tarafından hiçbir şekilde kabul edilemez. Canımız pahasına buna izin vermeyeceğiz'

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Türkiye gerek Afrin'de gerekse Irak'ın kuzeyinde PKK/PYD unsurlarını yok etmekten asla geri durmayacaktır." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.

Genel Kurulda, MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul "aile hekimlerinin Sağlık Raporu Yönetmeliği ile ilgili sorunları", CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım "seçim bölgesi ve Kütahya'nın sorunları", AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez de "seçim bölgesine yatırımlar ve Konya'nın ihracat rekoru kırması" konularında gündem dışı birer konuşma yaptı.

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, taşeron işçilere kadro verilmesine yönelik Kanun Hükmünde Kararnameyi genel olarak olumlu bulduklarını ancak düzenlemenin eksiklikler barındırdığını belirterek, bunların giderilmesi gerektiğini söyledi.

Bazı iş kollarında aynı işi yapanların farklı şehirlerdeki farklı uygulamalar nedeniyle kadro alamadıklarını, bunun en kısa zamanda düzeltilmesi gereken sıkıntıların başında yer aldığını ifade eden Usta, "Kadroya alınmayan taşeron işçilerin sorunları giderilmeli. Adaletli olunması lazım, düzeltmeler yapılmalı, mağduriyetin önüne geçilmeli." diye konuştu.

Usta, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'e yönelik müdahalesini de desteklediklerini dile getirerek, "Afrin'e müdahaleyi destekliyoruz. Bu Türkiye'nin selameti açısından zorunluluktur. ABD'nin tavrı yanlıştır ve sınırımızda ordu oluşturulması Türkiye tarafından hiçbir şekilde kabul edilemez. Canımız pahasına buna izin vermeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti devleti, bir an evvel Afrin'e müdahale ederek, bu tür girişimleri sonuçsuz bırakmalı." değerlendirmesinde bulundu.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım da olası bir Afrin operasyonunun yanlış olacağını öne sürerek, "Bu ülkeyi yöneten siyasal iktidar, sudan gerekçelerle bir savaşın içine ülkemizi sürekleyecek olursa yitirilen her candan, kaybedilen her kuruştan sorumlu olur." dedi.

- "Yeri cezaevi değil Türkiye Büyük Millet Meclisi"

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun, MİT tırları görüntülerini eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a ilettiği iddiasına ilişkin yargılandığı davanın bugün istinaf mahkemesinde duruşmasının yapıldığını anımsatarak, Berberoğlu'na ilişkin yargı safahatını özetledi.

Özkoç, "Ortada devlet sırrı yok, suç yok, suçlu yok. Cevap istiyoruz, Enis Berberoğlu neden cezaevindedir? Enis Berberoğlu masumdur, yeri cezaevi değil, Türkiye Büyük Millet Meclisidir." diye konuştu.

- "Birileri ne derse desin"

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş da Türkiye'nin terör örgütleriyle mücadelesinin yoğun şekilde devam ettiğini vurgulayarak, "Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'ye karşı tehdit unsuru olan terör örgütlerine yönelik atılacak her türlü adım devletin bekası için gereklidir. İçeride ya da dışarıda birileri ne derse desin, Türkiye kendi güvenliğini tehdit eden terör yuvalarını yok edecektir." ifadesini kullandı.

Meclisteki bazı siyasilerin, sınır ötesi operasyon yapılması halinde Türkiye'de iç savaş çıkacağı ya da darbe olacağı tehdidinde bulunduğunu söyleyen Muş, "Bu devlet, ne terör örgütlerinin ne de onların sözcülerinin tehditlerine asla pabuç bırakmaz. Türkiye'de iç savaş çığırtkanlığı yaparak terör örgütlerini kollamaya çalışanlar art niyetli çevrelerdir. Terörün borazanlığını yaparak Türkiye'yi tehdit edenler bilmelidir ki Türkiye gerek Afrin'de gerekse Irak'ın kuzeyinde PKK/PYD unsurlarını yok etmekten asla geri durmayacaktır. Bizler de vatandaşların huzuru ve ülkenin bekası için terörle mücadeleye destek vermeliyiz." dedi.

Kaynak: AA