Sungurlu'da Tüpgaz Satan İşyerleri Denetlendi

Sungurlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezinde Tüpgaz satan bakkal, market ve bayilere yönelik denetim gerçekleştirdi.

Sungurlu'da Tüpgaz Satan İşyerleri Denetlendi
İlçede faaliyet gösteren bazı işyerlerinin Sungurlu Belediyesi’nden LPG Tüpgaz Satış İzni veya Tüpgaz İrtibat Bürosu şeklinde işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmadan izinsiz kaçak LPG tüp satışı yaptıkları Çorum Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünce tespit edilerek, market ve bakkallarda tüpgaz satışı yapıldığı ihbarları üzerine harekete geçen zabıta ekipleri, tüpgaz satışı yapan bayileri denetledi.

Konuyla ilgili olarak Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından işyeri sahipleri uyarılarak, bakkal ve marketlerde ruhsatsız tüpgaz satışının yasak olduğu bildirildi.

Zabıta yetkilileri, “Vatandaşların tüpgaz ihtiyaçlarını sadece yetkili dağıtım şirketleri ve bayilerden temin etmeleri gerekmektedir. Tüm uyarılarımıza rağmen kaçak tüpgaz satışı yapan yerler tespit edilmesi durumunda işyeri sahipleri hakkında kanun gereği yasal işlemler başlatılacağının bilinmesi gerekmektedir”
Kaynak: İHA