Sungurlu'da Belediye Çalışmaları

Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Sungurlu'yu yaşanabilir bir ilçe yapmak için çalıştıklarını söyledi.

Belediyeye ait tesislerde basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Şahiner, bugüne kadar yaptıkları çalışma, proje ve faaliyetleri anlattı.

Göreve geldikleri 2014 yılından itibaren güzel çalışmalar yaptıklarını ve Sungurlu'yu "Şehir görünümüne" kavuşturduklarını vurgulayan Şahiner, "Tüm bunları, Türkiye'de ilçe bazında en borçlu belediye olmamıza rağmen, kasamızda para bulunmamasına rağmen gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

İlçe merkezine 17 yeni park yaptıklarını, 70 kilometrelik yol asfaltlama, ışıklandırma, kaldırım, hayvan pazarı, kapalı pazar alanı gibi önemli işleri kısa sürede gerçekleştirdiklerini kaydeden Şahiner, tüm çalışmalarda vatandaşların büyük desteğini aldıklarını söyledi.

Alt yapı çalışmalarının yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlere de büyük önem verdiklerini anlatan Şahiner, şunları kaydetti:

"Belediye başkanları halktan uzak, 'ben yaptım, ben ettim' diye çalışıyorlar. Ama biz 'ben yaptım değil hep birlikte yaptık, hep birlikte başardık' diyoruz. Eğer ki o insanlar da projelerimize güç verirse, istenilen başarı yakalanıyor. Kapalı pazar yerinde alışveriş araçları koyduk. Pazara gelen vatandaşlarımız alışverişlerini daha rahat şekilde yapıyorlar. Bu uygulamayı bölgede ilk defa biz başlattık."

MHP'den ihraç edildiğini ve başka bir partiye geçmeyi düşündüğü yönündeki iddialara da cevap veren Şahiner, "Ben milliyetçi, ülkücü kökenli bir belediye başkanıyım. Sungurlu'ya gelen misafirleri ağırladığım için partimden ihraç edildim. Ben hakkımı helal etmiyorum. Bazı partilerden teklifler var ama şu anda bağımsızım. Halkım ne derse, o yönde bir karar alacağım." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA