New Jersey'de Halk Sağlığı Uyarısı Yapıldı

ABD’nin New Jersey eyaletinde sağlık yetkilileri, Newark Uluslararası Havaalanı’ndan yolculuk yapan yolcuları kızamık hastalığına maruz kalmış olabilecekleri endişesiyle uyardı.

New Jersey'de Halk Sağlığı Uyarısı Yapıldı
New Jersey Sağlık Bakanlığı, kızamık hastalığı tespit edilen uluslararası bir yolcunun, 2 Ocak günü New Jersey Newark Uluslararası Havaalanı’ndaki Terminal C’ye geldiğini ve terminalden Indiana eyaletinin Indianapolis kentine gittiğini açıklayarak, yolcunun havaalanının diğer alanlarına gitmiş olabileceği endişesiyle uyarı yayınlandı.

New Jersey Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “2 Ocak tarihinde sabah 06.30 ile 17.30 saatleri arasında Newark Uluslararası Havalimanı’nda bulunan herkes kızamıklara maruz kalmış olabilir. Belirtiler 20-25 gün gibi geç ortaya çıkabilir. Bulaşıcı virüs, kişi öksürdüğünde veya hapşırdığında havaya kolayca yayılabilir” ifadeleri kullanıldı.

Kızamık belirtilerinin kızarıklık, yüksek ateş, öksürük, burun akıntısı ile kırmızı, sulu gözler olduğu biliniyor. Kızamık, Pnömoni, ensefalit (beynin şişmesi) gibi ciddi komplikasyonlara neden olabilir ve hamile kadınlarda düşük, erken doğum gibi vakalar meydana gelebilir veya doğmamış çocuğa zarar verebilir.
Kaynak: İHA