Mehmetçik Kosova'da Down Sendromlu Çocukların Yüzünü Güldürdü

Kosova’da NATO’nun Barış Gücü (KFOR) bünyesinde görev yapan Türk Temsil Heyeti, Priştine’de Down sendromlu çocuklara yönelik terapi merkezini restore etti.

Mehmetçik Kosova'da Down Sendromlu Çocukların Yüzünü Güldürdü
KFOR‘da görevli Mehmetçik, Down sendromlu çocuklara hizmet veren terapi merkezini restore ederek, merkezi gerekli ekipmanlarla donattı. Geniş katılımla açılışı yapılan terapi merkezi Down sendromlu çocuklarla birlikte yetişkinlere de hizmet verecek.

Down Syndrome Kosova Derneği Başkanı Sebahate Beqiri açılışta yaptığı konuşmada, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığı’nın destekleriyle Down sendromlu kişilere terapi hizmetlerinin çok daha kaliteli yapılacağını belirtti.

Kosova Eğitim, Bilim ver Teknoloji Bakanı Shyqyri Bytyqi de, Down sendromlu çocukların eğitiminin ilerletilmesi için bugün Türk askeri sayesinde önemli bir yol katettiklerini söyledi.



Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç da açılış töreninde yaptığı konuşmada, Down sendromlu çocukları gelecekte de destekleyeceklerini belirterek, destek bekleyen toplumun diğer kesimlerini de kucaklamayı sürdüreceklerini ifade etti.

Down sendromlu çocuklara yönelik Mehmetçik tarafından hayata geçirilen proje 7 bin 100 Euro’ya mal oldu.
Kaynak: İHA