Manisa'nın Sesini Avrupa'da Duyuruyorlar

Uyguladığı 17 farklı e-Twinning projesiyle Manisa’da dikkat çeken Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu Avrupa okullarıyla işbirliği yapmaya devam ediyor. Polonyalı ortak okuluyla yılbaşı kartları paylaşan öğrenciler benzer bir uygulamayı da Fransız öğrencilerle yaptı. Manisalı öğrenciler Fransız öğrencilerle mektuplaşarak yok olmaya yüz tutan mektup yazma geleneğini de yeniden canlandırdı.

Manisa'nın Sesini Avrupa'da Duyuruyorlar
Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulunda uygulanan 17 farklı e-Twinning projesi ile öğrenciler Avrupalı ortaklarıyla işbirliği yapıyor. Geçtiğimiz günlerde Polonyalı ortaklarıyla yılbaşı kartları paylaşan Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu öğrencileri benzer uygulamayı Fransa ile de yaptı. ’Getting To Know Each Other’ isimli proje ile yok olmaya yüz tutmuş mektup yazma geleneğini canlı tutmaya çalışan okul öğrencileri yabancı dil gelişimlerini de yaparak yaşayarak pekiştirme imkanı buldu. Bunun yanı sıra Çekya Cumhuriyetinin Brno kentindeki Tyrs Primary School’dan Jan Krajcirovic ile ’85th Annivarsary Of Our School’ isimli proje ile 85. yılını kutlayan okula tanıtım kartları hazırlayan okul öğrencileri kendilerine gelen tanıtım kartlarını da dikkatle inceledi. Aynı çalışmayı Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulunu tanıtarak yapacak öğrenciler daha sonra bunları Çek Cumhuriyetindeki ortak okula gönderecek ve 85 okulun kartları Nisan ayında yapılacak sergiyle uluslararası topluma sunulacak. Böylece okulun ve Manisa’nın da tanıtımını ve markalaşmasını sağlayacak öğrenciler kültürel aktarım için de fırsat bulacak.

Proje hakkında bilgi veren İngilizce Öğretmeni Zeynep Saraç proje sayesinde okullarında İngilizce dersine olan ilginin ve dikkatin arttığını, öğrencilerin Avrupa Kültürünü tanıma ve kendi kültürünü tanıtma yolunda çalışmalar yaparak özgüven artırımı oluştuğunu belirtti.

Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu Müdürü Ali Osman Çoşkun da okul öğretmenlerinin bu projelerle okula farklı bir girişimcilik ruhu kazandırdığını, bu çalışmalarla eğitim ve öğretimin yanı sıra girişimci genç neslin de oluşmasında katkı sağlandığını belirtti.

Kaynak: İHA