Kütahya Belediyesi'nin Hizmetleri

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, kent halkına daha iyi hizmet edebilmek için 2014- 2017 yıllarında belediyenin araç filosuna toplamda 79 yeni araç alındığını bildirdi.

Saraçoğlu, Zafer Meydanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, göreve geldiği günden itibaren araç filosunu genişletme adına önemli adımlar attıklarını söyledi.

Kütahya Belediyesi destek hizmetlerine 7 yeni aracın daha alındığını belirten Saraçoğlu, şunları kaydetti:

"Araç parkımız için yapmış olduğumuz bu çalışmalarla, son günlerde konuşulan büyükşehir, bütün şehir olma konusunda da tüm ile hizmet edecek araç parkını oluşturma gayreti içerisindeyiz. 2014 ila 2017 yıllarında şu ana kadar 79 aracı araç parkımıza kazandırdık. Bu kazandırdığımız araçların tamamı da üst düzey özellik ve donanımlara sahip araçlar. Özellikle alt yapı çalışmalarımızda büyük ihtiyaç duyduğumuz araçlar. Bu hizmetlerde daha önceleri kullanılan araçlar genelde kiralama veya farklı temin yolları ile temin ediliyorken biz bugün satın aldığımız araçlarda daha iyi ve hızlı hizmet etme noktasına ulaştık. Bundan sonra belki de belediyeye 10 veya 15 yıl hiç araç alınmadan hizmetlere bu araçlarla devam edilecek."

Saraçoğlu, bu çalışmalarla aynı zamanda büyükşehir olma konusunda da önemli bir altyapıyı yerine getirdiklerini dile getirerek, "Biz hazırız, artık Ankara’dan büyükşehir olma konusunda müjdeli haberi bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Yeni alınan 7 aracın toplam maliyetinin 3 milyon 134 bin 100 lira olduğunu aktaran Saraçoğlu, seçildiği günden bugüne kadar alınan araçların maliyetinin yaklaşık 24 milyon lira olduğunu sözlerine ekledi.

Saraçoğlu, daha sonra başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile araçları inceledi.

Kaynak: AA