Kosovalı Liderler İvanoviç'in Öldürülmesini Kınadı

Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, Meclis Başkanı Kadri Veseli, Başbakan Ramush Haradinaj Sırp liderlerden Oliver İvanoviç’in öldürülmesini kınadı.

Kosovalı Liderler İvanoviç'in Öldürülmesini Kınadı
Sırpların çoğunlukta olduğu Kuzey Mitroviça’da kimliği bilinmeyen kişi ya da kişilerce silahtan ateş açılması sonucu ağır yaralanan İvanoviç, kaldırıldığı şehir hastanesinde, doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Kosova’nın önde gelen partilerinden SDP’nin lideri Oliver İvanoviç’in sabah saatlerinde genel başkanı olduğu partisinin merkez binasına giderken, silahla vurulduğu açıklandı. 64 yaşındaki Sırp siyasetçi İvanoviç’in uğradığı silahlı saldırıda vücudunun üst kısmından yaralandığını, İvanovic’in aldığı bu yaralar sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi. Kosova’daki “Özgürlük, Demokrasi ve Adalet” Halk İnisiyatifi Genel Başkanı Oliver İvanoviç, Kuzey Mitrovitça şehrindeki ofisi önünde uğradığı silahlı saldırının, bir otomobildeki saldırganın ateş açması sonucu öldürüldüğü kaydedildi.

Öte yandan Kosova Polisi Bölge Müdür Yardımcısı Besim Hoti de ateş açan kimliği belirsiz kişinin olay yerinden otomobil ile kaçtığını açıkladı.

Hoti, saldırı yerinde 3 mermi kovanının bulunduğunu, saldırganın, İvanoviç’e 3 el ateş açtığını belirtti.

Görgü tanıkları da saldırı yerinde, otomobilin içinde tek bir kişinin olduğunu ve tabanca ile İvanoviç’i vurduğunu açıkladı.

Daha sonra silahı saldırının yapıldığı otomobilin şehrin bir bölgesinde yakılmış halde bulunduğu duyuruldu. Silahlı saldırıyla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Devlet erkanı cinayeti kınadı

Kosovalı Sırp siyasi liderlerden Oliver İvanoviç’e düzenlenen silahlı saldırıyı, Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, Meclis Başkanı Kadri Veseli, Başbakan Ramush Haradinaj ve diğer yetkililer sert bir dille kınadı. Kosova devlet erkanı, olayın bir an önce aydınlatılması için kovuşturma organlarına çağrıda bulundu.

Oliver İvanoviç kimdir?

1998 - 1999 yıllarında yaşanan Kosova’daki savaşta Sırp paramiliter grupların komutanlığını da yapan İvanoviç, savaşta Arnavut sivillere yönelik işlenen suçlar nedeniyle 2016 yılında 9 yıl hapse mahkum edilmişti. Yüksek Mahkeme, 2017 yılında bu kararı bozmuş ve İvanoviç’in yeniden yargılanmasına hükmetmişti. İvanovic, tutuksuz yargılanıyordu.
Kaynak: İHA