Karayollarında Durum

Karayollarının yapım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde ulaşım kontrollü sağlanıyor.

Karayolları Genel Müdürlüğünün yol durumu bültenine göre, Ankara Çevre Otoyolu'nun Samsun-Karapürçek kavşakları 0-2. kilometrelerinde görüntü bariyeri çalışmaları devam ediyor. Bu nedenle otoyolun Samsun-Karapürçek istikametinde sağdan 2 şerit trafiğe kapatıldı, ulaşım soldaki 2 şeritten kontrollü gerçekleştiriliyor.

İzmir-Aydın Otoyolu'nun Torbalı bağlantı kolunda Torbalı yönü 1. kilometresinde 31 Ocak'a kadar serbest geçiş sistemi (SGS) montaj çalışması yapılacak. Bu süreçte ulaşıma İzmir yönünde gidiş-geliş olarak izin verilecek.

Doğankent-Gümüşhane yolunun 4-35. kilometrelerinde Günyüzü-2, Günyüzü-1, Elceğiz, Taşlıca, Kürtün, Özkürtün ve Kirazlık tünellerinde yapılacak bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle 9 Şubat'a kadar ulaşım tek şeritten kontrollü sağlanacak.

Şanlıurfa-Akçakale yolunun 9. kilometresindeki köprülü kavşak çalışması nedeniyle trafik alternatif güzergahlara yönlendiriliyor.

Konya-Karaman yolunun 11-15. kilometresindeki köprülü kavşak ve yapım çalışmaları nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Kaynak: AA