Fotovoltaik Sistem Kurulumu Eğitimi Kırklareli'nde Başladı

Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisi organizasyonuyla düzenlenen “Fotovoltaik Sistem Kurulumu Eğitimi’ Kırklareli’nde başladı.

Fotovoltaik Sistem Kurulumu Eğitimi Kırklareli'nde Başladı
Kırklareli’nde düzenlenen eğitimle ilgili açıklama yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, son dönemde ülkemizde enerji yatırımlarında hızlı bir artışın olduğunu hatırlattı. Şahin "Fotovoltaik teknolojisi, özellikle ülkemiz gibi güneş enerjisi potansiyeli 380 milyar kWh/yıl olan, bol güneş alan ülkelerde gelecek vadeden uzun dönemli ve büyük ölçekli, yenilenebilir enerji üretimi sunan bir teknolojidir. Fotovoltaik enerji gelecekte geniş pazar payına sahip önemli bir enerji üretim yöntemi olacaktır. Bu sektörde çalışacak ’Fotovoltaik Güç Sistemi Personeli’nin, 40 saatten az olmamak üzere uygulama ve bakım konusunda eğitimli/sertifikalı olması gerekmektedir. Bu doğrultuda bölgemizde bu alanda bir farkındalık oluşturmak, yenilenebilir enerjide bölgemizin avantajlarını değerlendirmek, güneş enerji sistemleri alanında uygulama sayısının ve enerji yatırımlarının artırılması ve bölgemizi yenilebilir enerji üretiminde ön plana çıkarmak amacıyla “Fotovoltaik Sistem Kurulumu Eğitimi’ni Kırklareli Yatırım Destek Ofisimiz aracılığıyla organize ettik. Eğitimde GES Temelleri, fotovoltaik sistemlerin bileşenleri, fotovoltaik sistemler ve güneş santralleri, mevzuat bilgisi, GES ön fizibilite, GES proje ve tasarım parametreleri, sistem tasarımı ve hesaplama örneklerine ilişkin bilgiler paylaşılacak. Eğitimin tüm katılımcılar için verimli geçmesini dilerim” dedi.

57 kişinin katılım sağladığı eğitimde katılımcılar, teorik bilgilerin yanı sıra iyi uygulama örneklerini de inceleme fırsatı bulacak. İlki Kırklareli’de düzenlenen ’Fotovoltaik Sistem Kurulumu Eğitimi’nin Edirne ve Tekirdağ’da da düzenlenmesi planlanıyor.
Kaynak: İHA