Eski Bilecik Valisi Akpınar Serbest Bırakıldı

FETÖ üyeliği suçundan yargılanan Akpınar, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği suçundan yargılanan eski Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Akpınar ile yakınları ve avukatı katıldı.

Mahkeme Başkanı Sabahattin Sarıdoğan, önceki celse dinlenmesine karar verilen gizli tanık "Murat"a ulaşılamadığını bildirdi.

Tanık olarak dinlenen Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan, sanık Akpınar ile Ağrı Valiliği döneminde birlikte çalıştıklarını belirterek, çalıştıkları sürede FETÖ ile bir bağlantısı olduğuna dair bir olaya şahit olmadığını öne sürdü.

Akpınar da üzerine atılı suçlamaları reddederek hiçbir terör örgütü üyeliği bulunmadığını savundu ve tahliyesini istedi.

Cumhuriyet Savcısı Emre Giray Görmez, delillerin büyük çoğunluğunun toplandığını ifade ederek, sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, savcılık mütalaasına da uyarak Akpınar'ın yurt dışı çıkış yasağı şartıyla serbest bırakılmasına hükmetti ve duruşmayı 20 Mart'a erteledi.

- İddianame

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından görevinden uzaklaştırılan ve FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan eski Bilecik Valisi Akpınar hakkında terör örgütü üyeliği suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Akpınar'ın 2014 yılından itibaren terör örgütü mensuplarının haberleştiği "ByLock" programını kullandığı kaydedilen iddianamede, örgütün kapatılan bir derneğine SMS yoluyla 319 kez bağışta bulunduğu belirtilmişti.

Ağrı'da vali yardımcılığı ve valilik yapan Akpınar, 2008'de Bolu, 2010'da Bilecik Valisi olarak atanmış, 2014 yılında merkez valisi olmuştu. FETÖ'nün darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında Ağustos 2016'da tutuklanan Akpınar, görevinden ihraç edilmişti.
Kaynak: AA