Çocuk Polisi Futbol Turnuvası

İçel'de çocuklar ile polislerin kaynaşması için düzenlenen "Çocuk Polisi Futbol Turnuvası"nın açılışı yapıldı.

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğünce hazırlanıp, yaklaşık 190 bin liraya mal edilen turnuvanın merkez Yenişehir ilçesindeki Emniyet Halı Saha'da yapılan açılış programına, İçel Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ile çok sayıda polis memuru ve öğrenci katıldı.

Su, proje açılısındaki konuşmasında, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın destekleriyle kentte birçok SODES projesinin hayata geçirildiğini söyledi.

Turnuvanın SODES projeleri içerisine dahil edildiğini aktaran Su, amaçlarının çocuklara spor alışkanlığını kazandırmak olduğunu belirtti.

Su, polis memurlarıyla hazırlanan turnuvanın çocukların sosyal anlamda gelişimlerine katkı sağlayacağını bildirerek, "Çok önemli bir proje imza atıldı. Yaklaşık bin kişinin üzerindeki yavrumuz bu projenin içerisinde yer aldı. Turnuvanın sonuna kadar, çocuklarımız spor alışkanlığı edinecek. Sporda önemli olan birlik ve beraberliktir. Çocuklarımızın gelişimleri için bu proje önemli bir fırsat." ifadesini kullandı.

Emniyet Müdürü Şahne de turnuvaya katılan 104 okulun ön eleme maçı oynadığını aktardı.

Maçların ardından 20 okulun lig maçlarına kalmaya hak kazandığını ifade eden Şahne, "Turnuvanın temel amacı, çocuklarımızın fiziksel gelişimlerini sağlamak ve polis ile halk arasındaki ilişkiyi üst düzeye çıkarmak. Geleceğin yıldızları olabilecek çocuklarımızın bu turnuvalarda fark edilmesi için elimizden geleni yapacağız." dedi.

Konuşmaların ardından Vali Su ile Emniyet Müdürü Şahne, turnuvanın lig maçları kategorisindeki ilk müsabakasının başlama vuruşunu yaptı.

Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli ilçelerinden toplam 104 okulun bin 40 öğrenciyle katılım sağladığı turnuva, 20 Nisan 2018 sona erecek.

Lig sonunda dereceye giren ilk 3 takım Bursa, Çanakkale, İstanbul ve Ankara illerini kapsayan geziye götürülecek.

Kaynak: AA