Bayraklı Belediyesindeki 'Rüşvet Ve İrtikap' Davası

Belediye Başkanı Karabağ ve Yardımcısı Eraslan ile belediyenin eski temizlik işleri müdürünün de aralarında bulunduğu 11 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir'de Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve Yardımcısı Gamze Eraslan ile belediyenin eski temizlik işleri müdürünün de aralarında yer aldığı 11 kişinin "rüşvet ve irtikap" iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması görüldü.

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, sanık avukatları hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı, "doğrudan temin yoluyla hizmet alımlarında usulsüzlük yapılıp yapılmadığı, ihale yapılmasının gerekip gerekmediği, bu eylemle ilgili belediyeye zararının oluşup oluşmadığı, usulsüzlük varsa sebebinin kim olduğu hususunda" bilirkişi raporunun mahkemeye gönderildiğini belirtti.

Sanık Eraslan'ın avukatı Ercan Demir, soruşturma aşamasında usulsüz deliller toplandığını, raporun da usulsüz delillere dayanarak alındığını dosyanın yeni bir heyete gönderilerek rapor alınmasını talep etti.

Karabağ'ın avukatı Bilge Özer de dava açılmadan önce Aliağa Belediyesi hakkında soruşturma yürütülürken Bayraklı Belediyesinin soruşturma kapsamına alındığını ileri sürdü. Soruşturmanın 15 Haziran 2010'da başlatıldığını belirten Özer, 6 yıl süresince bu dosyada hiçbir şey yapılmaksızın 2016 yılında dava açıldığını kaydetti.

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarına, bilirkişi raporunu incelemek üzere süre verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

İzmir merkezli İstanbul, Ankara ve Manisa'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, "rüşvet ve irtikap" iddiasıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında Bayraklı Belediye Başkan Yardımcısı Gamze Eraslan ile belediyenin eski temizlik işleri müdürünün de bulunduğu 10 kişi gözaltına alınmıştı.

"2009-2012 dönemindeki ihaleye fesat karıştırma, evrakta sahtecilik, rüşvet ve irtikap" suçlamasıyla düzenlenen operasyonda, zanlılara destek amacıyla adliyeye gelen Belediye Başkanı Hasan Karabağ, gözaltındaki şirket yetkilisinin, Karabağ'a ait yazlığın tadilat parasının kendisine ödetildiğini beyan etmesi üzerine ifade için savcılığa çağrılmıştı.

İddianamede, belediyenin ihale verdiği firma yetkililerinin, belediye görevlilerine cep telefonu ve uçak bileti aldığı, kurumun bazı ihtiyaç maddelerinin de usulsüz sürekli aynı firmalardan temin edildiği iddiaları yer almıştı.
Kaynak: AA