Başkan Genç Açıklaması 'Avni Aker Yıkılmışsa Yerine Hiç Bir Şey Yapılmasın'

Trabzon’un Ortahisar ilçe Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ‘Yerel Buluşmalar’ kapsamında vakıflar ile sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Başkan Genç Açıklaması 'Avni Aker Yıkılmışsa Yerine Hiç Bir Şey Yapılmasın'
Ortahisar ilçesinde bulunan vakıfların ve temsilcilerinin dışında toplantıya AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Ortahisar AK Parti İlçe Başkanı Temel Altunbaş ta katıldı.

Buluşmada konuşma yapan vakıf temsilcilerini dinleyen Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, toplantı sonunda bir değerlendirme yaparak, kentin tüm sorunlarını şehrin tüm bileşenleri ile çözeceklerini ifade etti.

Başkan Genç, yıkarak rehabilite ettikleri bir şehir ve kötü planlanan bir yapılaşma ile uğraştıklarını vurguladı. Genç, “Şuan Zağnos, Tabakhane, Pelitli ve Çömlekçi’de yıktığımızın yerine hiçbir şey yapmasak bile, sadece oraları yeşillendirsek bile, biz bu şehre çok iyi hizmet edeceğimizi düşünüyorum. Biraz ironik ve manidar olsun diye bir tanımlama da bulunmuştum göreve ilk geldiğimde, devraldığım yeşilden bir metre kare bile fazla yeşil bırakmışsam kendimi başarılı sayacağım söylemiştim. Bu şehrin ileri gelenleri ve kanaat önderleri, hizmet edenler ve vakıf yöneticilerinin bizimle aynı noktada düşünmeleri belediyemiz için ayrı bir önem arz ediyor” dedi.

Trabzon’daki kötü yapılaşma ve dar sokakların getirdiği bir trafik sorunu olduğunu dile getiren Başkan Genç, “Trabzon’un dar sokakları olması nedeniyle ve kötü yapılaşma olması sebebiyle bir otopark sorunu olduğu aşikar. Bunun dışında belirtmiş olduğunuz gibi ilçemizde ki temizlik ile olan husus, doğrudan bizim sorumluluğumuzdadır. O konuda Ortahisar ilçesinde görmüş olduğunuz her eksik bizim sorumluluğumuzdur. Burası Büyükşehir’e mi aitti diye sormanıza gerek yok. Direk bize belirteceksiniz çünkü ilçenin temizliği bize aittir. Yine siz değerli Vakıf başkanlarımızın dolmuş fiyatlarında ki öğrenci sivil ayırt edilmesi konusunda ki eleştirinize de katılıyorum. Dolmuşlarımızda uygulanan ve üniversite öğrencisine uygulanmayan indirim dışarıda da kötü intiba ile karşılanmasına neden oluyor. Bunun da bir çözümü olduğunu hukuki bir meclis kararı ile çözüle bileceği kanaatindeyim” şeklinde konuştu.



“Avni Aker yıkılmışsa yerine hiçbir şey yapılmasın”

Tarihi dokularımızı örtüğümüzü ifade eden Genç, “Bu şehrin tarihi bir şehir olduğunu söylüyoruz, bunları örttük ama yıkarak ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Konuştuğumuz zaman bu şehrin tarihi ve kültürel bir şehir olduğunu söylüyoruz ama kültür alanında da yeterince bunun altını doldura bilmiş değiliz. Be şehir kültür şehri eğer böyle ise, tüm sanat faaliyetlerini bir kombinasyon içerisinde vere bileceği bir kültür sanat kompleksi olması şarttır. Bu konuda bir öneri sahibiyim. Avni Aker, Yavuz Selim ve 19 Mayıs Spor Salonu’nun, TOKİ’ye devri ve yıkımından sonra oranın kesinlikle bir yapılaşmaya izin verilmemesi gerekli olduğunu söylüyorum ve bu sözümün arkasındayım. Kesinlikle oralarının yeşillenmesi gerekli, kent meydanı oluşturmamız gerekli olduğunu söyledim söylüyorum. İlla da bir yapı olacak ise, kültür sanat merkezi olmazı gerektiğini söyledim. Bir yapı yapacak isek bu alana kültür sanat merkezi yapmamız kesinlikle gerekli çünkü orada yıkılacak gibi duran Haluk Ongan sahnemiz var. Bu şehrin birçok özelliğini bir araya toplayarak bir faaliyet yapmamız artık şart olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Merkez’de 7 bin 500 mülteci olduğunun altını çizen Genç, “Bir kardeş aile yapmamız gerek insanlık adına bunu yapmamız gerekli onlar vatansız kaldı bizler onlara yardımcı olmamız gerekiyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA