Antalya OSB Büyüyor

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) daha büyümesini sağlayacak arazilerin sahipleri, tapularını OSB'ye devretmeye başladığı bildirildi.

Antalya OSB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya OSB'nin 900 dönüm daha büyümesini sağlayacak 4 ve 5'inci genişleme alanlarının kamulaştırma ile sanayi parseline dönüştürülmesi işlemlerinde sona gelindi.

Antalya Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı tarafından 40 bin metrekarelik 3 parselin kamulaştırma işlemlerinin tamamlanması ile birlikte ilk tapular, arazi sahipleri tarafından Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğüne törenle devredildi.

Bölge Müdürlüğü idari hizmet binasında gerçekleşen devir teslim törenine, Antalya OSB Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yayla, Bölge Müdürü İlhan Metin ve arsa malikleri katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, arazilerin bölge sınırlarına dahil edilmesi ile ilgili süreçlerin arsa maliklerinin beklentileri doğrultusunda, hiçbir mağduriyet yaşanmadan sona ermesinden büyük bir memnuniyet duyduklarını belirtti.

Arazilerin, resmi makamların belirlediği metrekare birim fiyatı doğrultusunda vatandaşlardan satın alındığını vurgulayan Bahar, ata yadigarı toprakları helalleşerek aldıklarını ifade etti.

Genişleme alanlarındaki diğer arazilerin kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasını beklediklerini, bürokratik süreçleri sona eren arazilerin ivedilikle bölge sınırlarına dahil edileceğini aktaran Bahar,

"Sınırlarımızın genişlemesi, daha fazla üretim, daha çok istihdam ve daha fazla katma değer anlamına gelmektedir. Kentimize ve ülkemize bu değerleri kazandırmak için kendimizle yarış halindeyiz. Söz konusu alanlara kurulacak yeni fabrikalar ile Antalya'nın sanayi üretimdeki rolü daha da güçlenecektir." şeklinde konuştu.

Bahar, oluşacak yeni sanayi parsellerinin tahsisinde önceliklerinin bilim ve teknoloji firmaları olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA