AK Parti Edirne İl Başkanı Akmeşe Açıklaması

'2019 Türkiye için çok önemli. Biri yerel yönetimler, diğeri cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri'

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, "2019 Türkiye için çok önemli. İki seçim yaşayacağız. Biri yerel yönetimler, diğeri cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri." dedi.

Akmeşe, Meriç Nehri kenarındaki bir restoranda düzenlenen toplantıda, kongre sürecinde il yönetiminde bazı değişiklikler olduğunu söyledi.

Parti yönetimine dahil olan 15 kişinin siyasete yeni başladığını belirten Akmeşe, "İnşallah hem heyecanları hem katkıları ile çalışma azimleriyle çok istekliler. Bu 15 arkadaşla geçmiş dönemlerde görev yapan arkadaşlar iyi işler ortaya çıkartacaktır. 2 yıldır Edirne'de il başkanlığı yapıyorum. Beraber çalıştığım arkadaşlarla çok dolu dolu, başarılı 2 yıl geçirdik. Şu anda bazı arkadaşlarımız aramızda yok.

Bu vesileyle daha önce görev yaptığım arkadaşlara teşekkür ediyorum. Biz onlarla yine beraberiz. AK Parti'de illa yönetimle olmak önemli değil, AK Parti dava partisidir." diye konuştu.

Makamların gelip geçici olduğunu belirten Akmeşe, şunları kaydetti:

"Bugün varız, yarın yokuz ama biz Edirne'ye hizmet için buradayız. Biz burada görev yaparken Edirne'ye bir çivi çakabilirsek ne mutlu bize diyorum, bütün amacımız bu. 2019 Türkiye için çok önemli. İki seçim yaşayacağız. Biri yerel yönetimler, diğeri cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri. Az bir süre kaldı. Edirne'de de belediyeciliği herkes biliyor. 'Memnun olan var mı?' desek, gerçekten Edirne'nin belediyeciliğinden memnun olan hiç kimseyi bulamazsınız. Yani imar problemi yıllarca çözülememiş, sokakları yürüyemeyecek halde olan, bir yağmur yağdığında her tarafı sel altında kalan bir şehirde biz yaşamak istemiyoruz.

Gerçekten bu görüntülerden de kurtulmak istiyoruz. Bunun için biz bu yönetimle hem Edirne'deki yerel yönetimlere hem de milletvekili seçimlerine yüzde 50+1 oyla talibiz Edirnelilerin. Bundan sonraki süreçte de bütün amacımız bununla ilgili çalışmalarımız olacak."

AK Parti Edirne İl Başkanlığı yönetim kurulu üyelerini tanıtan Akmeşe, tüm Türkiye'de uygulanacak "Siyaset Akademisi"ne kayıtların Edirne'de de başladığını dile getirdi.

Bir gazetecinin, "Edirne ile ilgili yeni projeleriniz var mı?" sorusunu Akmeşe, "Edirne'ye yaptıklarımızı teker teker saysam çok uzun zaman alır. Kanal Edirne projesi ile Edirne taşkından da kurtulacak. Hastaneler, duble yollar... Biz bunlarla artık anılmak istemiyoruz. Bunları bitirdik. Hızlı tren projemiz var. Sayın başbakanımız da bunu söyledi. 2018'in ilk aylarında ilk kazmayı vuracağız. Edirne için çok önemli. Tabi bu arada havaalanı projesi vardı. Bunların da takipçisi olacağız. Bunlar büyük mega projeler. Çanakkale Köprüsü yapılacak buradan Çanakkale'ye duble yolların ve iyileştirilmesi çok önemli bunlarla ilgili çalışmalar olacak." şeklinde cevaplandırdı.

İpsala'ya organize sanayi bölgesi kazandırmak istediklerini anlatan Akmeşe, şunları kaydetti:

"İpsala Belediye başkanımızın çalışmaları var. İnşallah Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımızla da görüşeceğiz. Enez de turizm açısından önemli bir yer inşallah Enez ile ilgili Maliye Bakanımızla görüşmemiz olacak. Bir ayağımız Ankara'da bir ayağımız burada. Tabi birazda tecrübe kazandık. Üzerimden acemiliği attım. Bu işler tecrübe ile oluyor."

Akmeşe, "Belediye başkan adayınız şu an belirlediğiniz yönetimden mi olacak, kadın aday da olabilir mi?" sorusunu ise "Her yönetim kurulu arkadaşım belediye başkanlığına adaydır. Herkes aday olabilir. Dışarıdan da bizim gönül dostlarımız var dışarıda bizimle beraber çalışacak arkadaşlarımız var. Edirne için en faydalı şekilde kim hizmet edebilecekse, en faydalı kim olabilecekse inşallah yerel seçimlere o arkadaşımızla gireceğiz. Kadın belediye başkan adayı da olabilir. Neden olmasın." diye yanıtladı.

Kaynak: AA