Yerli Ürün İçin Teşvik Çağrısı

ANGİAD Başkan Vekili Kaya: 'Yerli ürün kullanımında da teşvik politikalarının geliştirilmesi gerekiyor'.

Ankara Genç İş Adamları Derneği (ANGİAD) Başkan Vekili Mehmet Kaya, yerli üretim kadar yerli ürün kullanımına yönelik de teşvik politikalarının geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Kaya, yerli üretim ve bu çabalar sonucu ortaya konulan ürünlerin değerlendirilmesine yönelik açıklamalarda bulundu.

Yerli üretimde Türk firmaların üzerine düşen görevi yaptığını ifade eden Kaya, ancak yerli ürün kullanımında da teşvik politikalarının geliştirilmesine ihtiyaç bulunduğunu vurguladı.

Kaya, yerli üretimin ekonomik büyümeye katkısına işaret ederek, Türkiye’nin teknoloji üreten ülkeler arasında yerini alması gerektiğini kaydetti.

Hükümetin yerli üretim konusundaki teşvik ve politikalarına değinen Kaya, Türk sanayisinin yerli üretim konusunda atılım yaptığına dikkati çekti. Ülke ve kurumların rekabet gücünü artırabilmesi için Endüstri 4.0'a odaklanması gerektiğini belirten Kaya, sadece yerli üretimin hedeflere ulaşmada yeterli olmadığını ifade etti. Kaya, "Yerli üretimin kullanılması da üretim kadar önemli. Bu konu üzerinde de çalışmaların yapılması gerekiyor. Özellikle üst düzey politikacıların ve bürokratların bu konuda örnek olması gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kaya, Türkiye’nin dünya pazarlarında söz sahibi olması için dijital dönüşüm ve altyapı çalışmalarını tamamlaması gerektiğini, yerli otomobil üretiminin de Türkiye için büyük bir fırsat sunduğunu belirtti.

Kaynak: AA