Van Büyükşehir Belediyesinden 7 Gün 24 Saat Hizmet

Van Büyükşehir Belediyesince uygulamaya konulan e-belediye portalı ile 7 gün 24 saat hizmet verildiği bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklama göre, belediye teknolojik değişimlere uyarak vatandaşlara 7 gün 24 saat internet üzerinden hizmet sunuyor.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Murat Zorluoğlu'nun talimatlarıyla çok sayıda yeni hizmete imza atıldı.

Bu hizmetler arasında vatandaşlar, belediyeye uğramadan her türlü borç sorgulamalarını ve ödemelerini, e-belediye portalı üzerinden birkaç dakika içinde yapabilecek.

Öte yandan 7 gün 24 saat interaktif hizmet platformu sayesinde vatandaşların öneri, şikayet ve talepleri belediyenin ilgili birimlerine anında iletilerek takip işlemleri izlenebiliyor.

Van Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Cihad Aydemir, konuya ilişkin açıklamasında, dünyada, gelişen teknolojileri kullanarak insanlara hizmet etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Bu çalışmayla vatandaşların belediye hizmetlerine ulaşmak için saatlerini harcamayacağını aktaran Aydemir, şunları kaydetti:

"Şeffaflığın temelini teşkil eden ve yeni bir yerel yönetim aracı olarak nitelendirilen e-belediye hizmetini kısa süre önce uygulamaya koyduk. İnternetin olduğu her ortamda bir tıkla birçok hizmete ulaşılabilecek. Zaman ve emek tasarrufu da sağlayacak olan bu uygulamayla belediye birimlerinin de iş yükü azaltılacak. www.van.bel.tr adresinden 'e-van' sekmesi tıklanarak belediyeyle ilgili her türlü bilgi, haber, kayıt sorgulama, duyuru ve ödeme işlemleri yapılabilecek."

Kaynak: AA