Öğretmenler Öğrencilerine Kötü Örnek Olmayacak

Batman Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde görev yapan 15 öğretmen, öğrencilerine kötü örnek oluşturmamak için sigarayı bıraktı.

Batman Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdurrahman Yakut, yaptığı açıklamada, 2018 yılına sigarasız bir hayatla girmek ve öğrencilerine kötü örnek oluşturmamak için okul öğretmenleri olarak sigarayı bırakma kararı aldıklarını belirtti.

Öğrencilerini kötü alışkanlıklardan korumak için sigaranın zararlarını anlatmak yerine, onlara kötü örnek olmamanın daha iyi bir yöntem olacağını düşündüklerini vurgulayan Yakut, "Bu konuda sigara içmemek en iyi öğretim yoludur. Öğrenci yaparak ve yaşayarak daha iyi öğrenir. Biz öğrencimize sigara içmeyin, zararlıdır deyip kendimiz içersek yaptığımız uygulama yanlış olur ama 'sigarayı zararlarından dolayı bıraktık ve içmiyoruz' diye anlatırsak öğrencilerimiz daha iyi anlar. Yaptığımız davranış da inandırıcı olur." ifadelerini kullandı.

Yakut, okulda bu amaçla 15 öğretmenin sigarayı bıraktığını, bu noktada Batman Bölge Devlet Hastanesi Sigarayı Bırakma Servisinden de destek aldıklarını kaydetti.

Kaynak: AA