Milas'ta Servis Şoförlerine 30 Saatlik Kurs

Muğla’nın Milas ilçesinde Şoförler ve Otomobilciler Odası, İlçe Milli Eğitim ve Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle, AB müktesebatına uygun, 30 saatlik bir kurs düzenledi. 4 ayrı uzman tarafından 2 haftada verilecek kursa, ilçe genelinden 270 kursiyer katıldı.

Milas'ta Servis Şoförlerine 30 Saatlik Kurs
Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası hizmet binasındaki toplantı salonunda verilen kursta, servis şoförlerine; iş güvenliği, güvenli sürüş tekniği, trafik ve kuralları ile sürüş psikolojisi konularında, AB müktesebatına uygun, 30 saatlik bir kurs düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortak düzenlenen kursta, Hasan Onur ’İş Güvenliği’, Alev Yeşilyurt Yılmaz ’Servis araçları ve güvenli sürüş teknikleri’, Polis Memuru Hüseyin Aydın ’Trafik ve kuralları’ Milas İlçe Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Yavuz Yıldırım tarafından ’Sürüş psikolojisi’ konularında 2 bölüm halinde, 30 saatlik bir kurs verildi.

Milas Halk Merkezi Müdürü Tunahan Bayram tarafından kursun amacı ve içeriği hakkında bilgilendirilen servis şoförlerine, Oda Başkanı Nurol Paskal da kısa bir konuşma yaparak, özellikle araçlara takılması zorunluluk hale getirilen kameralar konusunda bilgi verdi.

Oda Başkanı Nurol Paskal, “Bazı arkadaşlarımız kulaktan dolma bilgilerle araçlarına bir an önce kamera takma telaşına düşmüşler. Öncelikle bilmenizi isterim ki, oda olarak bir komisyon kurduk, konuyu enine-boyuna değerlendiriyoruz. Bu kameraları hangi firmalar üretiyor, ederi nedir, marka olarak güvenli mi, üyelerimize hangi avantajları sağlayacaklar, bu gibi konuları, firma yetkilileriyle de görüşerek değerlendiriyoruz. Bu arada da Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı (UKOME) ile tarihin uzatılması konusunda görüşmelerimiz de sürüyor. Ankara, İstanbul başta olmak üzere birçok büyük şehir de süre Eylül ayının sonuna kadar uzatıldı. Zaten çıkan genelge de bu tarihi öngörüyor, fakat Muğla olarak neden bu tarihin öne çekildiğini de anlamış değiliz. Bu konuda UKOME yetkililerine gerekli müracaatı yaptık ve görüşmeler de sürüyor. Sizlerden bir süre daha sabırlı olmanızı, hemen ‘takıp kurtulayım’ mantığıyla hareket etmemenizi istiyorum. Oda olarak tüm üyelerimize bu konuda mutlaka bilgi ulaştıracağız” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından Hasan Onur, kursa katılan servis şoförlerine ‘İş Güvenliği’, Alev Yeşilyurt Yılmaz da ‘Servis Araçları’ ve ‘Güvenli Sürüş Tekniği’ konularında, sinevizyon gösterimi eşliğinde eğitim verildi.

Kaynak: İHA