Mersin'de 'İletişim Kampı' Etkinliği

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) İçel İl Müdürlüğü tarafından, 3. Geleneksel Tematik Kış Kampları programı çerçevesinde "İletişim Kampı" düzenlendi.

Vali Ali İhsan Su, yurtta düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, bu tür eğitim faaliyetlerinin öğrencileri geleceğe hazırlaması açısından önemli olduğunu söyledi.

Üniversitede okuduğu yıllarda eğitim konferanslarına katılmayı aksatmadığını belirten Su, programların öğrencilere faydalı bilgiler sağlayacağına inandığını aktardı.

Su, İçel'in hızlı değişen ve gelişen bir il olduğunu belirterek, "İçel, ekonomik, kültürel ve tarihi anlamda çok önemli değerleri olan bir il. Sanayi ve ticaret açısından çok gelişmiş bir ile sahibiz. Türkiye'nin ilk serbest bölgesi 1987 yılında İçel'de kurulmuştur. Toplam yük hacminde Türkiye'nin en büyük limanı İçel Limanı'dır." dedi.

KYK İçel İl Müdürü Oğuz Kaymaz da 2017 yılı içerisinde İçel'de düzenlenen İngilizce, Almanca ve Osmanlıca kurslarına 3 bin 233 öğrencinin katıldığını belirtti.

Eğitim etkinlikleri ve kültürel faaliyetler kapsamında gerçekleştirilen Kur'an-ı Kerim kurslarına 834 öğrencinin katıldığını vurgulayan Kaymaz, "Müdürlüğümüzce yurt içinde ve yurt dışında düzenlediğimiz etkinliklere 10 bin 465 öğrenci katıldı. Hedeflerimize ulaşma yolunda ilerliyoruz. Öğrencilerimizin barınma ve beslenme ihtiyaçlarını karşılayan bir kurum olmaktan ziyade, bir eğitim kurumu olmaya çalışıyoruz." dedi.

7 ilden öğrencilerin bir araya geldiği "İletişim Kampı" programı 5 gün sürecek.

Kaynak: AA