Manavgat Balıkçı Hali Örnek Mahallesine Taşınıyor

Manavgat’ta 2009 yılında dönemin belediyesi tarafından ırmak kenarında Barbaros Balık Pazarı adı altında faaliyete geçirilen Balık Hali kaldırılıyor. Balık Halindeki balıkçıların Örnek Mahallesi Rauf Denktaş Köprüsü yanında bulunan işyerlerine taşınacağı ve pişirme işi de yapacakları bildirildi.

Manavgat Balıkçı Hali Örnek Mahallesine Taşınıyor
2009 Yılında Zeynel Şenol’un Belediye Başkanlığı döneminde Barbaros Balık Pazarı adı altında Manavgat ırmak kenarında inşa edilen ve büyük tepkilere neden olan Balıkçı hali kaldırılıyor. Manavgat Belediyesi; Yukarı Hisar Mahallesi eski otogar içerisinde Manavgat ırmak kenarında yap-işlet-devret modeliyle yaptırılan yarım gemi görünümündeki Barbaros Balık Pazarı’nı yıkarak kent meydanı projesini hayata geçirecek. Kira sürecinin tamamlanmasıyla birlikte işyeri bulunan balıkçıların taşınma süreci de başladı.

Balık Pazarı’nda bulunan 7 adet işletme Örnek Mahallesi Rauf Denktaş Köprüsü yanında bulunan işyerlerine taşınmak için son hazırlıklarını yapıyor. Her işletmenin önlü arkalı olmak üzere 2 adet dükkan kiralayacağı, birisinde pişirme ve servis işlemi yaparken diğerinde ise balık satışı yapacakları bildirildi.

Balıkçıların taşınmasının ardından Manavgat Belediyesi tarafından Barbaros Balık Pazarı’nın yıkılacağı ve Cumhuriyet Meydanı ile birlikte büyük bir alanda kent meydanı uygulamasının hayata geçirileceği bildirildi.

Kaynak: İHA