Libya'da Mitiga Havalimanı'ndaki Çatışma

Ulusal Mutabakat Hükümeti, Mitiga çevresinde olağanüstü hal ilan etti.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), Mitiga Uluslararası Havalimanı çevresindeki çatışmaların ardından bölgede olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu.

UMH Başkanlık Konseyi'nden yapılan açıklamada, başkent Trablus'ta bulunan Mitiga Uluslararası Havalimanı'na yönelik saldırıyla Caydırıcı Güçler denetimindeki gözaltı merkezlerinde tutulan terör örgütü DEAŞ ve El-Kaide üyelerinin serbest bırakılmasının amaçlandığı belirtildi.

Saldırının aynı zamanda ülkedeki barışçıl siyasi geçiş sürecini engelleme girişimlerinin bir parçası olduğu ifade edilen açıklamada, güvenlik tamamen sağlanana kadar Mitiga çevresinde olağanüstü hal ilan edildiği aktarıldı.

Mitiga Uluslararası Havalimanı güvenliğinden sorumlu UMH'ye bağlı "Caydırıcı Güç" ile havalimanının kontrolünü ele geçirmeye çalışan Tacura bölgesinden Ulusal Kurtuluş Hükümeti'ne bağlı silahlı bir grup arasında bu sabah çatışma çıkmıştı. Havalimanı çevresindeki çatışmalarda 11 kişinin öldüğü, 20'den fazla kişinin yaralandığı bildirilmişti.

Mitiga Havalimanı ve çevresindeki çatışmalar nedeniyle uçuş trafiğinin durdurulduğu, havalimanı çalışanları ile yolcuların tahliye edildiği kaydedilmişti.

Kaynak: AA