Kazakistan'dan Yenilenebilir Enerjiye Yatırım Çağrısı

Kazakistan Enerji Bakanı Bozumbayev: 'Bu yıldan itibaren yenilenebilir enerji alanında ihaleler düzenlemeyi planlıyoruz. Yatırımcıları, vakıfları ve mali enstitüleri ihalelere katılmaya çağırıyorum'

Kazakistan Enerji Bakanı Kanat Bozumbayev, bu yıldan itibaren yenilenebilir enerji alanında ihaleler düzenlemeyi planladıklarını belirterek, yatırımcıları, vakıfları ve mali enstitüleri ihalelere katılmaya davet etti.

Kazakistan Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Enerji Bakanı Bozumbayev, 13-14 Ocak'ta Birleşik Arap Emirlikleri'nde düzenlenen Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı'nın 8. Oturumu'na katıldı.

Bozumbayev, toplantıda yaptığı konuşmada, Kazakistan’ın, yenilenebilir enerji kaynakları sektörünü sistemli bir şekilde geliştirdiğini belirterek, ülkedeki yenilenebilir enerji payının 2020’de yüzde 3, 2030’da yüzde 10 ve 2050’de yüzde 50’ye kadar çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Yenilenebilir enerjiyi desteklemek için kabul edilen mekanizmaların sektörde 335,7 megavat gücündeki 55 projenin hayata geçirilmesini sağladığını kaydeden Bozumbayev, "Bu yıldan itibaren yenilenebilir enerji alanında ihaleler düzenlemeyi planlıyoruz. Yatırımcıları, vakıfları ve mali enstitüleri ihalelere katılmaya çağırıyorum." ifadelerini kullandı.

Bozumbayev, ihalelerin şeffaf ve tarafsız geçmesinin sağlanacağını, ihaleyi kazananlara da her türlü desteğin verileceğini kaydetti.

Kaynak: AA