Kaymakam Uzan'dan Okul Ziyareti

Muş’un Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Arslan Uzan, Kız Yatılı Bölge Ortaokulunu ziyaret etti.

Kaymakam Uzan'dan Okul Ziyareti
Ziyarette öğretmenlerle bir araya gelen Kaymakam Hacı Arslan Uzan, eğitim camiasının her zaman yanında olduklarını söyledi.

Zor bir coğrafya içinde yaşadıklarını ifade eden Uzan, burada yetişen bireylere daha çok dokunulması gerektiğini kaydetti.

"Sadece mesleki kazanımların değil, bunun yanında sağlam bir toplumun inşası için de eğitimin gerekliliğine inanıyoruz" diyen Uzan, öğrencilerin yetişmesiyle alakalı olarak onları sadece öğretmek değil, bunun yanında onları eğitmenin olduğunu belirtti.

Öğretmenlik mesleğinin bunu gerektirdiğine vurgu yapan Uzan, "Mesleğinizin en üst kademesine ulaşmaya çalışın. Gençlerde inanılmaz bir boş verilmişlik havası seziyoruz. Bunun önüne geçmeliyiz. Zihinsel tahribata maruz kalan beyinlerimizi kazanmalıyız. Fiziki koşullardaki eksiklikleri gidermek adına gereken desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Sizlerde isteğimiz sosyal bilinci yüksek, topluma faydalı, kendini her alanda geliştirebilecek bir öğrenci potansiyeli ortaya çıkarabilecek bir özveriyle çalışmanız" dedi.

Toplumumuzun iyi insanlara ihtiyacı olduğunu dile getiren Uzan, "Eğer biz bu yolda bir bireyimizi dahil kaybediyorsak, bizim burada büyük bir hatamız olduğu sonucuna varırız. Eğitim açığını kapatmak için hep birlikte çalışmalıyız. Sizlerden o özveriyi bekliyorum" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA