Kaymakam Çenet'ten 'Hobi Bahçesi' Açıklaması

Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet, tarım arazilerinin "hobi bahçesi" adı altında parçalanmasına müsaade etmeyeceklerini ve bu konuda etkin bir şekilde mücadele edeceklerini söyledi.

Çenet, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cengiz Akbayrak, İlçe Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle ve Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Esre'yi makamında kabul etti.

İlçede tarım arazilerinin bölünmesine neden olan hobi bahçesi uygulamasının yasal olmadığını ifade eden Çenet, sert tedbirlerin alınması talimatını verdiklerini söyledi.

İlçede hobi bahçesi uygulamasının çığ gibi büyüdüğünü ifade eden Çenet, şöyle konuştu:

"Yasal olmayan bu tip uygulamalar ne yazık ki tarım arazilerini katletmektedir. Son yıllarda tarım arazilerinin korunmasına ilişkin çok sayıda yasa çıktı ve uygulamaya kondu. Ülkemizin her konuda üretmeye ihtiyacı var. 'Hobi olsun' diye tarım arazileri bölünemez ve üzerlerine derme çapma yapılar yapılarak işgal edilemez. Bazıları tarafından bilinçli olarak yapılan bu hobi bahçesi uygulaması tamamen vatandaşları kandırma yöntemidir. Başta İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz, Ziraat Odamız ve muhtarlarımız tarafından mutlak surette bu konuda etkin bir mücadele yapılacaktır. Arkadaşlar, gerekli her türlü yasal işlemler başlatılsın ve takipçisi olalım."

Vatandaşları uyaran Kaymakam Çenet, "Biz vatandaşlarımızın zarar görmesini istemiyoruz. Tüm vatandaşlarımızı uyarıyorum. Yasal olmayan yollara rağbet etmesinler." dedi.

Özellikle verimli toprakların talan edildiğini ifade eden Orhan Gülle de "Biz üretmek istiyoruz ancak her geçen gün üretecek alanlar hobi bahçesi adı altında parçalanıyor. Her yer mezbelelik haline geldi. Çiftçilerimiz, bu konuda çok mağdur." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA