İki Kardeşin Çukura Düşerek Ölmesiyle İlgili Gözaltı Sayısı 6 Oldu

İzmir’de iki kardeşin bir inşaat alanında su dolu çukura düşerek ölmesiyle ilgili 2 kişinin daha gözaltına alınmasıyla gözaltı sayısı 6 oldu. Şüpheliler, “taksirle ölüme sebebiyet vermek” suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

İzmir’in Karabağlar ilçesi Uzundere mevkiinde bulunan bir inşaat alanında içi su dolu çukura düşen Ali (5) ve Yusuf Tencirlioğlu (7) adlı kardeşlerin ölümüyle ilgili soruşturma başlatan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, bilirkişi ve olay yeri inceleme ekibinin yaptığı araştırmada İller Bankasının açtığı ihaleyi kazanan firmanın, kazı işini taşeron bir firmaya devrettiğini, bu firmanın da kazı bölgesinde iş güvenliği ile ilgili yeterli önlem alınmadığını tespit etti.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada; bilirkişi raporuna göre olayda kusuru tespit edilen şirketin 2 yetkilisi ile çukuru açan kepçe operatörü ve inşaatın bekçisi olmak üzere toplam 4 kişinin gözaltına alındı. Bu gelişmenin ardından 2 şirket çalışanı daha gözaltına alınırken toplam gözaltı sayısı 6’ya ulaştı.

Sağlık kontrolünden geçirilen 6 şüphelinin “taksirle ölüme sebebiyet vermek” suçlamasıyla adliyeye sevk edildiği öğrenildi.
Kaynak: İHA