'Hayallerim Gitti Sağlığım Gitmesin'

Siirt'te 8 yaşında geçirdiği hastalık nedeniyle görme yetisi yüzde 5'e kadar düşen 22 yaşındaki Karanfil, daha iyi görebilmek için yardım bekliyor.

'Hayallerim Gitti Sağlığım Gitmesin'
Siirt Baykan'da yaşayan ve 8 yaşında halk arasında "tavuk karası" olarak bilinen "retinitis pigmentosa" hastalığı nedeniyle her geçen gün görme yetisi azalan 22 yaşındaki Sezgin Karanfil, kendisini sağlığına kavuşturacak yardımı bekliyor.

Hastalık nedeniyle görme yetisi yüzde 5'e kadar düşen Karanfil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuk yaştayken geçirdiği hastalıkla ömür boyu yaşamak zorunda kaldığını söyledi.

Görme yetisinin her geçen gün azaldığını aktaran Karanfil, şunları söyledi:

"Görme fonksiyonlarım kaybolmuş, bu nedenle Kayseri'de Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri ve Acıbadem Hastanesi'ne gittim. Doktorlar, kök hücre tedavisi olabileceğimi söylediler. İmkanlardan dolayı hiçbir yerde kök hücre ameliyatı olamadım. Bu nedenle kök hücre ameliyatını bu hastalık üzerinde yapan, bilen doktorlara çağrıda bulunuyorum, bu ameliyatı yapmalarını, bize yardımcı olmalarını istiyorum."

Karanfil, hastalığının geldiği aşamada geceleri göremediğini, bu hastalık nedeniyle birçok hayaline veda etmek zorunda kaldığını dile getirerek, "Bu hastalık öyle amansız bir hastalık ki geceleri göremiyorum, yürüyemiyorum." dedi.

Hastalığı nedeniyle ortaokuldan sonra eğitim hayatını yarıda bırakmak zorunda kaldığını da belirterek, "Eğitimim, okul hayatım, çocukluk hayalim gitti ama sağlığımın gitmesini istemiyorum. Bu amaçla sağlığıma umut olacak doktorların bana yardım etmesini istiyorum." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA